Отблясъци – 12 март

0

„Отблясъци“ е рубрика в сайта delo.bg на психолога Еленко Ангелов, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята. 

Днес е работен ден за нас, рабите божии! Православно ли е да се отработва „почивен ден“? Това е все едно шефът да даде 13-та заплата, а после да няма 1-ва! 🙂

На 12 март 1894 г. световната лимонада Coca Cola, която първо е била клет сироп за кашлица, започва да завладява планетата в стъклени бутилки, не че тогава е имало пластмасови или кенчета. Именно тази световна корпорация налага образа на Дядо Коледа/Дядо Мраз като свое рекламно лице. Винаги съм се чудел защо този подпийнал дебелак с червени бузи в най-студените месеци на годината ни предлага газирана студена кола, когато цял живот родители и учители ни учат да пием по това време само топли билкови напитки? И какво, по дяволите прави тази девойка Снежанка на бедрото на този стар первезрник, лъхащ на чесън, дъщеря му е ама друг път?

На 12 март 1933 г. в Германия е свалено знамето на републиката и е издигнато знамето с нацистката свастиката на партията на Хитлер. Може да печелите доста басове от тези, които няма да Ви вярват, че свастиката по това време е украсявала и рекламни материали на Coca Cola и въобще свастиката преди да се свърже до днес само с чичо Ви Адолф, който съсипа и на Чарли мустачето, си е била навсякъде популярен символ на късмета. Както например ако искате да изразите със символ любов – рисувате червен задник, за надежда – котвичка, за вяра – кръстче, така за късмет – свастика – слънчево колело, което за нацистите вместо късмет им донесе само късМЕК.

Тодор Живков

Тодор Живков

На 12 март 1988 г. другарят Тодор Живков излага основните моменти в „новата стратегия по възродителния процес“. Много има какво да кажа и накажа всички рязани карабини-терористи от гара Буново, кошлуковци, станишевци, снуп доги дог догановци и местановци, но ще е в отделна статия за delo.bg, все пак тук това са само исторически отблясъци, с които искам да ви усмихвам и разчупя онова сивото в черепната кутия.

На 12 март през 2001 г. Софийският съд обявява Националната авиокомпания „Балкан“ във фалит, следват още национални предателства от българското правителство, Гад Зееви помните и… Всички очаквате яко пак да нахраня иван костов, но само с думи няма как тази гад и деформаторските му слуги, които и днес са на постове да умрат от глад и да си платят с лихвите за всички престъпления. Възмездие има, друг е въпросът дали ще го доживеем, както и суетата да участваме в него.

Джак Керуак

Джак Керуак

На 12 март 1922 г. е роден бащата на „всите хипстари заедно“ – Джак Керуак, „он дъ роуд агейн“…

На днешния 12 март екзотичният остров Мавриций (карате по Ботевградско, след това магистралата, а на Мадагаскар свивате вдясно и сте там) празнува на плажа Ден на независимостта.

Днес си обещавам, максимум вече до 5 години поне ако всички боклуци като костов и компания не са зад решетки и на обществено полезен труд и аз не съм се постарал достатъчно да спомогна това да е факт – подавам документите за гражданство в Мавриций.

И още от „Отблясъци“-те на Еленко Ангелов и Машината на времето може да четете в delo.bg и едноименната рубрика.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg