Ето кои са заместителите на скъпия джинджифил, според диетолога Михаил Гинсбург

0

Джинджифилът е отличен за повишаване на имунитета, но не е единственият продукт, който можем да използваме за тази цел. С какво да заместим скъпата подправка, това сподели докторът на медицинските науки, диетологът Михаил Гинсбург.

В разгара на коронавирусната пандемия по света цените на джинджифила скочиха пет, а на места дори и десет пъти.

подправки, възпаления, възпаление, рак

Тази рецепта за чай от джинджифил убива ракови клетки, разтваря камъни в бъбреците, прочиства черния дроб

Какво е полезното в него и къде другаде може да се намери, съветва специалистът:

„Това, което в джинджифила помага да се намали вероятността от заразяване, са фитонцидите – летливи биологично активни вещества, на които се дължи специфичния му, пикантен вкус. Те унищожават вирусите. Освен в джинджифила, на фитонциди са доста богати зеленчуци като лук, чесън и ряпа”.

Вторият полезен компонент е свързан с отслабване на възпалителните процеси в организма.

природен лекВнимание! Забравете за джинджифил при тези болести и състояния на организма

„Противовъзпалителният ефект намалява прекомерната реакция на организма след проникване на вируси. Куркумата има такива свойства. Куркумата дори е известна от древността като противовъзпалителен продукт номер едно. Касисът, червените боровинки и малините също действат по същия начин”.

Третото ценно свойство на джинджифила е защитата на клетките, свързана с високото съдържание на антиоксиданти.

„В куркумата има повече антиоксиданти. Те се съдържат и в червените чушки и пресните домати” – 

категоричен е Михаил Гинсбург.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg