Без очила, лещи и операции! Възстановете зрението си с пресован чесън, ето как

2

С напредването на възрастта започват да се обаждат много здравословни проблеми, а един от най-неприятните е отслабване на зрението. Дегенерацията на макулата заради възрастта е много често срещана, особено сред жените над 50-годишна възраст. Има и редица други фактори, които също влияят на способността Ви да виждате добре, но най-често специалистите посочват начина на живот. Понякога малки промени в хранителни режим, като например увеличаване на приема на чесън, може да намали диоптъра Ви значително.

Чесънът редуцира нивата на холестерола

Според ново изследване от Харвардския медицински университет, намаляването на нивата на холестерола може да доведе до по-нисък риск от свързаната с възрастта дегенерация на макулата. Работата е там, че високият холестерол е тясно свързан с натрупването на мастни натрупвания под ретината, което води до замъгляване в центъра на зрителното поле или дори слепота.

за какво е полезен чесънътРезултатите от проучването показали, че след добавянето на високи дози от лекарството статин (Lipitor) към лечението на 23-ма възрастни пациенти с макулна дегенерация, мастните натрупвания под ретините на очите им значително намалели, а при почти половината от тях зрението се подобрило.

Едно от лечебните свойства на чесъна е редуцирането на холестеролните нива заради мощните му съставки. Те възпрепятстват синтеза на холестерола. Хапването на едва половин скилидка чесън дневно може значително да намали нивата на общия холестерол, показват резултати от изследвания, които са публикувани в списанието Annals of Internal Medicine.

Чесънът понижава кръвното налягане

Макулната дегенерация освен с възрастта, е тясно свързано и с хипертонията. Високото кръвно налягане ограничава притока на кръв в цялото тяло, което се отразява сериозно върху дейността на ретината. Ретината е пряко зависима от количествата кислород, които получава, за да функционира правилно.

Как помага чесънът при доказана хипертония? Съставките му значително намаляват систоличното кръвно налягане, твърди изданието Cochrane Database of Systematic Reviews. Резултатите са потвърдени от две независими и контролирани проучвания.

чесън на капсулиКато цяло чесънът е изключително полезен природен лек срещу свързаната с възрастта дегенерация на макулата. За да извлечете максималните ползи за здравето Ви, преди консумация го натиснете с нож върху кухненска дъска или го пресовайте през машинка за чесън. Това ще освободи повече от неговите активни съставки и ще оптимизира неговото влияние върху организма.

Чесънът е напълно достъпен и евтин природен продукт с широк спектър от приложения. Заради естествения му произход, той не предизвиква странични ефекти като конвенционалните лекарства (освен неприятния дъх).

Съветът ни е да увеличите приема на чесън, за да осигурите доброто здраве на очите си и да предотвратите макулната дегенерация в дългосрочен план.

И още теми в delo.bg, свързани с полезността на чесъна:

за какво е полезен чесънътСкилидка в устата след сън за половин час: 7 неочаквани предимства на чесъна за здравето (рецепта)

 

за какво е полезен чесънътЗдрави с домашна тинктура от вино и чесън

 

 

за какво е полезен чесънът12 капки от тази тибетска тинктура с чесън веднъж на пет години и край с болестите

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

Коментирай в Delo.bg