Дървесният хороскоп на келтите описва най-точно човешкия характер

0

Както всяка култура през вековете, така и келтите са притажавали изключително точни начини да надникнат в човешката душа и да определят характера на всеки. Така популярният Келтски дървесен хороскоп е основан на 13 знака, на всеки от които отговаря определен вид храст или дърво. Изключително дълбок смисъл има в хороскопа на древните келти. Никак не е случаени и изборът на растения, защото според племето, те са били еманация на абсолютната мъдрост. Ето какво разкриват за характера Ви изчисленията на келтите.

Елша
(18 март – 14 април)

Хората от тази келтска зодия са първенците по авантюризъм в дървесния хороскоп. Те живеят, за да откриват и да се наслаждават на непознати, но силни усещания. В техния земен път улегналостта и спокойствието нямат място. Това са хора с неустоим чар, които винаги са душата на компанията. Обожавани са от всички и могат лесно да убеждават с харизмата си, за да привлекат на своя страна масите. Нищо не може да ги спре да осъществят всички свои цели. Мотивират ги резултатите, а пък провалите ги амбицират да бъдат още по-добри. Губенето на време не е по вкуса им, не понасят да безделничат и хората от обкръжението им.

Върба
(15 април – 12 май)

Ръководител на хората от знака Върба е Луната, което обяснява защо имат толкова дълбока душевност. Вашата мистериозност околните намират са уникална и много впечатляваща. Имате интуиция свише и вродени интелект. Заради това винаги може да излезете и от най-тежките ситуации, в които сте попаднали умишлено или неволно. Отличителните Ви белези са спокойствие и безкрайно търпение, с които никой друг от този зодиак не може да се похвали.

Коя е Вашата зодияКоя е Вашата зодия, според славянския хороскоп

 

Глог
(13 май – 9 юни)

„Не съди по корицата за книгата“ – в никакъв случай външният Ви вид на скучен и спокоен човек не трябва да подвежда околните. Сърцето Ви гори, а емоциите буквално преливат от съзнанието Ви. Бързо адаптивни сте, премерено реагирате на всяка житейска ситуация. Изслушвате с уважение и интерес, което понякога Ви носи тежестта да сте отдушник за близки и приятели в тежки моменти. Чувството Ви за хумор е умерено. Приемате трудно хвалебствия по Ваш адрес и сте склонни да бъдете в сянка, дори и в напълно заслужени моменти, при които прожекторите Ви търсят на сцената.

Дъб
(10 юни – 7 юли)

Силата е Вашата най-голяма дарба. Не само физическа, но и душевна. Може би това е главният знак на цялата келтска астрология. Отзивчиви и щедри сте, състрадателни и откликващи на всеки вик за помощ и защита. Да мислите позитивно Ви помага увереността. Тя вдъхва и оптимизъм у хората от обкръжението Ви.

Самодивски чемшир
(8 юли – 4 август)

Самоводският чемшир е бодливият храст с червеникави плодове, с който се увиват венците за Коледа. Ако това е Вашият знак, то лидерските Ви качества са подчертано високи. Имате завидна амбиция и спортсменски дух. Той не Ви дава покой дори и в най-незначителните житейски ситуации, когато на практика не е наложителен.

Надникнете в бъдещето си със съдбовната карта на древните ацтеки

 

Лешник
(5 август – 1 септември)

Трудолюбиви, интелигентни и организирани са думи, които са най-характерни за хората от зодия Лешник. Имате желание да придобивате знания заради изумителната си памет. Стремите се винаги да сте на ниво, що се отнася до житейските и научните познания. Твърде често обаче, околните Ви мислят за многознайко, който цели да изпъкне над останалите. Твърде много обръщате внимание на детайлите. Склонни сте да прекалявате само и само всичко да е под контрол. Искате нещата да се случват единствено по Вашите правила, а когато това не стане, излизате от коловоза на търпението.

Лоза
(2 – 29 септември)

Променливи и непредсказуеми в постъпките си – така изглеждат хората от зодия Лоза, но само на пръв поглед. И това никак не е случайно, тъй като в усърдието да бъдете винаги съпричастни с всички, често за Вас е изключително трудно да вземете решение и страна по даден казус. Сигурни и стабилни, за сметка на това обаче, сте в други житейски области. Хората от този знак се отличават с естетския си вкус към всички видове изкуства, както и към храната и виното. Цените високо елегантността и лукса, а това се забелязва от околните.

хороскопХороскоп на душата от древен Египет, според датата на раждане

 

Бръшлян
(30 септември – 27 октомври)

Вие сте най-големите оптимисти в келтския зодиак – дори и в най-тежките моменти сте склонни да вдъхнете кураж на останалите. Раздавате се изцяло, но не очаквате нищо насреща. Готови сте да дадете подкрепата си на всеки, изпаднал в нужда. Понякога хората злоупотребяват с Вашата доброта, използват Ви, а това може да Ви докара тежка мъка и дори депресия. Необятната душевност, която притежавате Ви помага в трудни мигове да преодолявате всички изпитания.

Тръстика
(28 октомври – 24 ноември)

Хората от зодия Тръстика са „пазители на тайните“, според келтските племена. Те са в неспирно търсене на правдата и имат завидно чувство за справедливост. То не просто ги принуждава да мразят скандалите, интригите и клюките, но и да се борят с тях на всички фронтове и с всички сили и средства. Предпочитат да проучват околните, да наблюдават техните действия и да слушат за какво си говорят. Способни са да убедят абсолютно всеки да се разкрие пред тях, дори и да е по манипулативен начин.

Бъз
(25 ноември – 23 декември)

Толкова обичате свободата, че изпадате на ниво, при което обкръжението Ви не може да Ви разбере и започва да Ви смята за аутсайдер или дивак. Имате твърде висок интелект, придружен от свръх дълбока душевност. Приятно Ви е да сте полезни и сте готови винаги да се отзовете на всеки апел за помощ. Твърде често, без да осъзнавате, сте откровени до болка със своите близки.

зодиятаСамо за жени! Какъв характер имате, според змийския хороскоп

 

Бреза
(24 декември – 20 януари)

Взискателни сте както към себе си, така и към хората с които живеете или работите. Изявени лидери сте по природа. Това обаче не означава в никакъв случай, че в чуждите очи сте „диктатор”, тъй като притежавате един специфичен чар. Хипнотичен чар в големи дози, с който омайвате всички, а те пък от своя страна Ви следват безусловно, пленени от Вашата увереност.

Калина
(21 януари – 17 февруари)

За келтите, хората родени в този период на годината са идеалисти и имат дълбока душевност – същински философи. Креативността и оригиналността обаче, твърде често биват недооценени от заобикалящите, в чиито очи се превръщате автоматично в особняци. Не Ви тежи да сте единак, дори тази роля я предпочитате, отколкото да сте част от „стадото”. В тази връзка често имате проблеми с общуването, тъй като сте убедени, че неразбиращите Ви хора не са на духовното Ви и интелектуално ниво. Непробиваеми и леденостудени отвън, но пламтящи, емоционални и страстни сте отвътре.

Ясен
(18 февруари – 17 март)

Имате вродена интуиция, независими сте и свободомислещи, а въображението Ви е безкрайно. Стремите се към себеусъвършенстване през целия си живот, а вдъхновението го откривате сред природата. Това обаче не Ви стига и сте вечно в търсене на музата си, която да поддържа въглените в душата Ви живи. Създавате впечатление, че обитавате свой собствен свят. Писането е Вашата сфера.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg