Вероника Вапирова – българската Lady Extravaganza

0

Вероника Вапирова е ексцентрична, одухотворена, магнетична. Тя е част от „поколението ь“ и е завършен мулти артист. Позната е от клубната сцена и модния свят в Европа и Южна Америка. Родена е в Санкт Петербург в семейство на Анатолий Вапиров – прочут джаз музикант и саксофонист, и режисьорката Зоя Вапирова.

Вероника Вапирова създава една от най-популярните марки за дрехи в близкото минало у нас, а от четири години е избрала живот и развитие в Бразилия.

Още като дете Вероника се отдава на танците – започва с класически балет, следват народни и състезателни танци, а след това и джаз балет. Дискотеките открива в ранна тийнейджърска възраст, а на 18 вече танцува на диджейски партита в „Червило“.

Вероника Вапирова

Година по-късно вече е част от нощния живот на Барселона. Там става първа подгласничка на световен конкурс за гоу гоу момичета. Това я изстрелва към най-добрите клубове в перлата на Средиземно море и остров Ибиса.

Всяко изкуство е в симбиоза с останалите в живота ѝ до момента.

От 2013 г. мегаполиса Сао Пауло е приютил немирната душа на Вероника Вапирова,

а от края на юни тя отново е на родна земя – по-философски настроена и по-щастлива отвсякога.

Вероника Вапирова

С Магра Коело

Пътят ѝ от страната на карнавалите и самбата до България в началото на лято 2018 е минал през Колумбия, любимия Лондон, Антверпен, където е присъствала на дипломирането на своя млад колега – дизайнера Стефан Карчев в Royal Academy Of Arts.

В момента дистанционно изпраща дизайни до Бразилия, а отскоро има и собствен бранд. Неговата концепция е подчинена на преработката на останали неупотребени материали от т.нар. Fast Fashion и редизайна. Идеята е да бъдат рециклирани непродадените обеми дрехи от колекциите, чиито сезон изтича и да започнат нов живот в Slow Fashion или във фестивална мода.

Хубавото на този тип дизайн е, че бройките от всяка дреха или аксесоар се броят на пръстите на едната ръка, в зависимост от количеството плат или материалите, които са били в повече за големите брандове. Именно в този тип собствен дизайн Вероника Вапирова инвестира – различен от еклектиката и масовата мода.

Вероника Вапирова

Талантливата е харизматична българка има приятел, който е продуцент и диджей в Сао Пауло, а корените му са мултиконтинентални – бразилец, чийто баща е португало-африканец, а майка му е от Берлин. Срещнали са се, когато Вероника Вапирова е била част от нощната ъндърграунд култура в Сао Пауло. А в мегаполиса още от първите месеци след пристигането ѝ за постоянно са запознати с обширния спектър на творчество – дизайн, танци, пърформанси, сценографии за различни събития.

След като вече е „взела“ всичко от Бразилия Вероника планира догодина да се завърне в Европа, където да развие чисто новия си авторски проект и да се установи за по-дълго. Признава, че до момента е покорила едва две трети от дестинациите, за които е мечтала като дете – Барселона, Бразилия, а сега ѝ остава единствено Страната на изгряващото слънце, но… и на Япония ще ѝ дойде реда, вярва Вероника.

Вероника Вапирова

Вероника Вапирова ще прекара лятото динамично – срещи с приятели и в приятната компания на цялото семейство и основно с майка си, която пък е сменила изцяло режисьорското поприще. Зоя Вапирова е завършила образованието си по натурална козметика и парфюмерия в Париж преди 10 години и от тогава практикува като специалист в областта. И докато забърква смеси за козметични продукти, като „една съвременна шаманка“ във Варна, прави и страхотни партита като диджей за свои приятели. Let the party begin!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg