Най-ярките 10 забележителности на Япония

0

Една от най-удивителните страни безспорно е Япония. Ако се колебаете дали това е така, вижте само тези десет ярки забележителности. Не правят Страната на изгряващото слънце предпочитана дестинация от милиони туристи от целия свят.

Едно от задължителните места за посещение е замъкът Осака, който изиграва важна роля в обединението на Япония през 16-и век. От главната кула можете да се насладите на спираща дъха панорама на заобикалящия я град. Целият замък се разпростира на около 60 000 квадратни метра.

Най-консумираната напитка в страната е зеленият чай, който изиграва изключително важна роля в традиционната японска култура. Местните дори го приемат и под формата на прах. Влюбват се в напитката преди 1300 години, когато за първи път пристига от Китай. Неизбежно е ако посетите Япония да не изпиете чаша чай, най-добре е да направите това в чаената градина под Фиджи.

Пътят през планините или пътят Накасендо е сред най-важните транспорти маршрути през 17-и век. Започва в Киото и завършва в Едо. Преминавайки по него ще се запознаете както с живописната природа, така и с уникалната история на страната. Цялото пътуване по този път трае десет дни, а туроператори предлагат и пакети, включващи настаняване, храна и екскурзовод.

Като говорим за японска култура, няма как да пропуснем историческото селище Ширакава, което намира място в списка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. То предлага на туристите и нощувка в традицонна селска къща, за да можете да се слеете с местната атмосфера.

Едно от най-магическите местенца в света е пеещата бамбукова гора Сагано, разположена в Арашияма. Когато вятърът си проправя път през бамбука, се създава уникална комбинация от звуци. Гората се простира на 16 квадратни километра.

Ако търсите приключение, то тогава се ориентирайте към остров Аогашима, разположен във Филипинско море. До него може да се стигне единствено с лодка или с хеликоптер, тъй като се намира на 350 км от столицата Токио. В него живеят по-малко от 200 жители и е уникален със своята геоложка форма.

За по-младите най-атрактивно е в столицата Токио. В града има много молове, но си струва да се посети  Tokyu Plaza, популярен с поразителния си вход. На покрива му е изграден пищен обществен парк, а ексалаторът му преминава през тунел, който е украсен със стотици огледа, поставени така, че да създават уникални отражения.

Градът може спокойно да бъде разделен на два града – дневен и нощен Токио. Когато слънцете залезе столицата се превръща в омагьосващо, сензорно и сюреалистично преживяване. Баровете са претъпкани, улиците оживени, а неонови светлини блестят навсякъде.

Североизточно от него по бреговете на Хоншу, се намира Hitachi Seaside Park, подходящ за посещение целогодишно. Препоръчително е да се разходите там през септември, когато повечето сортове цветя са в своя разцвет.

Само на 30 минути с влак от столицата се намира град Кавагое, известен със своите реки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Япония, дълголетие, оризВ Япония представиха най-новия диетичен продукт

 

роботи стават манекени, готвачи и магазинериРоботи ще обслужват клиентите на хотел в Япония

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg