Екстремният инженер Кирил Трифонов ходи на ръце толкова добре, колкото и с краката си

0

Кирил Трифонов е на 30 години, роден е в Пловдив. Магистър е по електротехника и отличник на специалността в „Технически университет“, София – филиал Пловдив. От 2012 г. работи като електромонтьор на ЖП контактни мрежи. В края на 2014 г. става технически ръководител, а малко след това получава предложение за работа в Англия. На Острова, в същата сфера работи 4 години. Време, през което му оставало достатъчно време и сили да продължи да спортува.

„Започнах да чета книги за мотивация и себеизграждане. В един момент реших, че като героите от книгите ми, ще напусна високоплатената работа, за да следвам мечтите си – да се развивам в екстремните спортове и да пътувам. През 2018 г. се върнах в България и се посветих на хобито си, а последните 2 години се занимавам изцяло с тренировки и планиране на екстремни екскурзии“ – 

споделя фрийрънърът Кирил Трифонов.

Кирил Трифонов

Бузлуджа

Страстта му към екстремните спортове започва от най-ранна възраст. Родителите му разказвали как се качвал по дърветата още от 3-годишен.

Кирил Трифонов винаги е обичал предизвикателствата. Опитвал се е да се катери на различни места, да скача отвисоко…

Естествено, понякога съпроводено и с контузии. Кирил си спомня как през голяма част от детството си е бил с гипсирани крайници. Никога обаче не си е мислил, че трябва да се откаже заради опасностите.

Кирил Трифонов

Орлово око

„През 2002 г. тренирах брейк за кратко. От там се запалих да уча стойка на ръце. Това в последствие се превърна в любимото ми упражнение. До ден-днешен е най-практикуваното от мен, какъвто и спорт да тренирам. Дори когато ме попитат какво тренирам, и започна да изреждам, на първо място казвам „предимно стойки на ръце“.“

Повратният момент в живота му идва през 2007 г.. Тогава попада на паркур клип в интернет. Тогава осъзнава, че иска да пробва. Веднага започнал да търси информация в Гугъл. Научил къде се събират момчетата в Пловдив. На следващия ден отишъл на тренировката. Тренирал всеки ден с часове, и въпреки, че е имал няколко дълги прекъсвания, паркурът винаги е бил част от живота му.

През годините е тренирал волейбол, тенис на маса, стрийт фитнес (през 2014 г. печели златен медал от републиканско състезание), спортна гимнастика, карате и кикбокс. От 2019 г. започнал да тренира и пол денс (танци на пилон).

Кирил Трифонов

вр. Двуглав, Рила

„В началото много ми се подиграваха, че тренирам „женски спорт“. След като качих няколко снимки от поддържащи упражнения със съотборничките ми, приятелите започнаха да ми се молят да ги водя на тренировка. Пол денс съчетава голяма част от другите ми любими спортове, които ми дадоха много добра основа. Дори обмислям да започна и да се състезавам в тази дисциплина.“

Страстта на Кирил Трифонов към планината идва от интересните скали за катерене. Крайната му цел е да достигне някое интересно място, удобно за триковете, които прави.

Любимите екстремни височини на инженера със свръх адреналин в кръвта Кирил Трифонов, са панорамната площадка „Орлово око“ над с. Ягодина, вр. Двуглав в Рила, „Кончето“ в Пирин и Караджов камък в Родопите.

Все още има много върхове по нашите планини, които тепърва предстои да посети, а вече планира и пътувания в чужбина. За лятото има набелязани проекти в различни държави, където вече се е свързал с фенове на екстремното като него.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg