Най-величествените природни чудеса на Бразилия

0

Огромна територия, богата на изключително много природни чудеса – това е Бразилия. Ето и едни от най-големите магнити за туристи в тази страна.

В нея се намира най-голямото тресавище в света – Пантанал, което се разпростира на 200 000 кв. км., което е почти двойно на България. В него живеят над 80 вида влечуги, 100 вида бозайници, 260 вида риби и над 700 вида птица. Препоръчителният период за посещение е от юли до октомври, а в по-голяма част от тресавището няма мобилни клетки за връзка със света.

Сред най-посещаваните природни атракции е високият 340 метра водопад Кашоейра да Фумаса. До него може да се стигне по две пътеки, като по едната се изкачва 6 км. Усилията си струват, когато се качите до върха. Все пак трябва да забравите за страха и да пропълзите до ръба, за да го видите. Разбира се има и преход, който да ви отведе под него, но преходът до там продължава цели три дни.

На границата между Бразилия и Аржентина се намират едни от най-красивите водопади в света – Игуасу. Над някои от тях има мост, откъдето можете да се насладите на гледката. Трябва да сте внимателни обаче, защото има и пропаст, дълбока 82 метра. Докато пътувате към тях можете да видите елени и маймуни.

Основната атракция в Манаус е „Срещата на водите“ –  Инконтро дас Агуас, за която сме Ви разказвали вече и в нашата фейсбук страница. В продължение на 6 км водите на река Солимоес и Рио Негро текат една до друга, но не се сливат. Водата на Солимоес е пясъчна, тече със скорост между 4-6 км/ч, а на Рио Негро е тъмна и тече със скорост от 2 км./ч. Температурата на първата е 22 градуса, а на втората 28. Тези разлика са причината водите да не се смесват.

Сред туристическите атракции е и Омагьосания кладенец – „Поко Енкантадо„. Представлява басейн, потънал в пещера, чиято вода е кристално чиста. В периода април – септември могат да се видят на дъното древните скали.

На 354 км от брега на Бразилия се намира архипелагът, включващ 21 острова Фернандо ди Нороня. Именно там се намират два от най-хубавите бразилски плажове, а водата е уникално чиста.

Едно от най-красивите чудеса в тази страна са снежно белите пясъчни дюни. Извисяват се над лагуни, които са образувани от дъждовна вода. Най-подходящият месец за посещение е юли. Те са разположени в национален парк, който е огромен.

Бразилия е сред страните, през които минава един истински шедьовър – най-пълноводната река в света Амазонка. Едноименната джунгла е най-старата на планетата, като в гъстата й част е тъмно, тъй като растителността пропуска едва 1 процент от слънчевата светлина.

И още уникални местенца за отдих по света, представени в delo.bg:

Тайланд, дестинации30 невероятни природни феномена от близо и далеч

 

Тайланд, дестинации, МуреаНай-красивият остров на света (снимки)

 

Тайланд, дестинации, НеаполНеапол – многолик и с южен чар (снимки)

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg