Задължителните забележителности на Барселона

0

Барселона е един от най-красивите градове в Европа, които можете да посетите. Отличава се с уникална архитектура, богати музеи и спиращи дъха пейзажи. Ако сте гости на града, то задължително трябва да видите тези забележителности.

Със сигурност булевард Борн ще Ви впечатли. Тръгвайки по него от църквата Санта Мария дел Мар, ще минете покрай местата, където са се провеждали турнири през Средновековието, днес търговски обекти. Площад Борн пък се е превърнал в атракция и е любимо място на местните и на гостите, заради много барове и ресторанти.

В града се намира и уникален по рода си винен магазин, в който се произвежда виното. Паладар Винотека е и художествена галерия, в която можете да дегустирате божествената напитка.

Един от символите на града е невероятната катедрала Ла Сеу – могила на един от покровителите на Барселона, чиято вътрешна част е истинско съкровище.

Любителите на шопинга е желателно да посетят елисейските полета Пасео де Грасия, където могат и да се насладят на ароматна чаша кафе, наблюдавайки уличните артисти. На тази елегантна улица са разположени магазините на световните брандове. Именно на нея можете да се потопите в атмосферата на Барселона.

Увеселителният парк Tibidabo разкрива невероятна гледка към целия град, както и зарежда с допълнителна доза адреналин заради скоростните влакчета и интересни атракциони.

Barcelona, Tibidabo, Барселона
Един от най-големите художници Пикасо е прекарал по-голямата част от своя живот в този град. Това е не малък повод да посетите Музеят на Пабло Пикасо, а защо не и Llotja de Mar and La Ribera, Frisia del Collegi d’Arquitectes, Carrer Avinyo, Quatre Gats, Carrer de la Plata, Sala Pares, Escudellers Blancs, Porxos d’En Xifre.

Една от сградите, впечатляващи със своята архитектура, която също е задължително да разгледате, е Саграда Фамилия.

sagrada familia, саграда фамилия, барселона

Един от най-старите райони в Барселона, в който можете да се насладите на най-различни бижутерии и  реномирани ресторанти, е Готическият квартал, до който се намира и най-популярният площад – Реал.

Ако сте почитател на гълъбите и уличните артисти в комбинация с проститутки и джебчии, то вашето място е булеварда Ла Рамбла, който е един от най-популярните в Европа.

Сред най-големите забележителности в Барселона е и парка Гюел. В него впечатляващо са съчетани градини и архитектурното дело на Антонио Гауди.

парк Гюел, Барселона

И още уникални местенца за отдих по света, представени в delo.bg:

Тайланд, дестинации30 невероятни природни феномена от близо и далеч

 

Тайланд, дестинации, МуреаНай-красивият остров на света (снимки)

 

Тайланд, дестинации, НеаполНеапол – многолик и с южен чар (снимки)

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg