Кафе в чаша от морков! Нестандартно, нали?

1

Кафето отдавна не е само ободряваща напитка. То е и произведение на изкуството. На много места по света може да Ви го сервират по традиционен начин, с украса върху пяната или с Вашите инициали, но ето как го предлагат в едно от малките и уютни кафенета в австралийския мегаполис Сидни.

кафе в чаша от морков

Avo-latte

След странната мода да сервират кафе в авокадо Avo-latte, заведението Locals Corner в Сидни предлага ароматната напитка в чашки от издълбан морков. Името също е доста тематично – Carrot-cino!

кафе в чаша от морков

Carrot-cino

Сервирано в морков, кафето изглежда добре. Идеята обаче не е практична, защото зеленчукът е пропусклив. Освен това, заради малкото количество, кафето трябва да е много силно.

Ваня – собственичката на заведението, споделя, че им харесва да са различни. Затова предлагат и кафе в ябълкаApp-coffee. Плодовата чашка се поставя върху чинийка от ананас.

кафе в чаша от морков

App-coffee

Кафенето ще продължи да изпробва и други компилации в името на нестандартността и уважението към клиентите си, обещават собствениците.

А иначе, в умерени дози кафето помага на притока на кръв към мозъка и на кръвообращението, като цяло. Ободрителната напитка ни прави доста по-концентрирани. Това благоприятства и способността да приемаме нова информация. Кофеинът помага на мозъка да образува краткосрочни нови спомени. Кафето е изключително наситено на антиоксиданти. Те пък от своя страна са полезни за тялото ни, когато то трябва да се бори срещу някоя болест.

И още на темата кафе и ползите от редовното пиене на ободряващата напитка:

кафе, будилник, BarisieurКафе будилник – новият начин за събуждане

 

кафе, ерекцияМъжете, които пият кафе са по-добри в леглото

 

Установиха микс от какво е ароматът на кафето

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg