Мъжете, които пият кафе, са по-добри в леглото

0

Във всяка къща винаги ще има място за кафе. Ето защо! Оказва се, че мъжете, които консумират през деня определено количество кофеин, са по-малко склонни да изпитват дисфункция, свързана с ерекцията.

coffein and men health2Това е добра новина за всички мъже, които се опасяват, че този ден някога ще настъпи. Ден, в който тялото ще откаже да се подчини и ще даде сигнал, че не може. Изследователи от Университета в Тексас установили, че мъжете, чието дневно потребление на  кофеин е между 85-170 мг (от 1 до максимум 2 чаши кафе) са с около 42% по-малко изложени на риска от еректилна дисфункция, отколкото мъжете, които ежедневно консумират само между до 7 мг кофеин. Освен това при мъжете, които консумират твърде много кофеин (повече от 170-303 мг – или около 3-4 чаши), рискът от проблеми с ерекцията намалява с 39%.

„По-малко прояви на еректилната дисфункция се наблюдават дори при мъжете, страдащи от наднормено тегло, затлъстяване и високо кръвно налягане, но не и при болните от диабет. Това не е изненадващо, тъй като диабетът е един от факторите, които най-силно са свързани с риска от еректилна дисфункция „,

казва координаторът на  проучване Дейвид С. Лопес.

coffein and men health1Какви може да са причините за ефективността на кофеина, която оказва върху ерекцията? Учените предполагат, че веществото предотвратява проявите на еректилна дисфункция, защото спомага за разхлабването на артериите в органа, отпуска гладката мускулатура, което увеличава притока на кръв към тази област.

В изследването, проведено от експертите, участвали 3724 мъже на възраст над 20 години, които в началото попълнили специална анкета, относно дневния им хранителен режим и дали и колко често са имали проблеми с ерекцията. По време на целия експеримент, всички участници трябвало да консумират всички видове източници на кофеин, като кафе, черен чай и други видове чай, газирани напитки с кофеин и спортни напитки.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg