Истинският Батман се казва Анди Щумпф (видео)

0

Летенето с уингсют (wingsuit) или костюмът-крило, определено е най-творческият начин да падате, без да си навредите. Тези костюми доближават процеса на падане от голяма височина до летенето на огромни летящи катерици, което позволява извършването на екстремни полети. Миналата година колумбиецът Джонатан Флорес подобрил рекорда за най-дълго разстояние, изминато в хоризонтално летене с уингсют. За съжаление, Флорес изгуби живота си в катастрофа през юли миналата година. Опитът да бъде надминат рекордът на Флорес  се провел не без нотка на риск. Ето защо в него взел участие бивш член на елитното специално звено SEAL.

svetoven rekord s wingsuit

Заедно със слушалки и аксесоари на компанията Skullcandy, която отдавна заема видно място в участието на много екстремни подвизи, бившият командос на SEAL Анди Щумпф (истинският Батман) се опитал да събере финансови средства в помощ на фондацията Navy Seal Survivor, която предоставя услуги и помощ на семействата на загинали командоси. Облечен в костюм-крило, Щумпф скочил от самолета от височина 10.97 км. Той оцелял по време на полета и успял да прелети хоризонтално разстоянието от 29.38 км, като счупил последния рекорд от 28.16 км, постигнати от покойния вече Флорес. Полетът и заснетото видео Щумпф посветил на загиналите командоси и на Джонатан Флорес.

Батман, уингсют

Вижте сами подвига на този невероятно смел човек!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg