Сара Брайтман с нов курс преди полета й в Космоса

0

Сара Брайтман, космически турист, sarah brightmanПевицата с ангелски глас Сара Брайтман ще изкара курсове в НАСА и Европейската космическа агенция преди да отлети на първото си космическо пътешествие до Международната космическа станция. От началото на годината Брайтман се подготвя усилено в т.нар. Звездно градче в Руската федерация, част от Центъра за подготовка на астронавти – „Гагарин“.

Тренировките й в Европейската космическа агенция /ЕКА/ стартират още днес, 13 април. Четиридневният курс на бъдещата космическа туристка ще продължи до 16 април. След подготовката в ЕКА Брайтман ще се върне отново в Русия, където ще продължи работа по заниманията преди полета си през есента в Центъра за подготовка на космонавтите.

В периода 22 – 26 юни Сара Брайтман ще бъде на поредна подготовка в централата на НАСА. Полетът към МКС на певицата е предвиден за първи септември 2015 г. Ако нейният план бъде реализиран, тя ще стане космически турист №8 в света.

Както още на 20 януари порталът за резервации на самолетни билети check.bg писа, световноизвестната изпълнителка Сара Брайтман ще изнесе и концерт на борда на Международната космическа станция, а оркестър от Земята ще й акомпанира, което ще направи преживяването наистина неповторимо.

Сара Брайтман, космически турист, sarah brightman

Цялата подготовка и предстоящият полет на Сара Брайтман струва $52 млн. Изпълнителката на „Time To Say Goodbye“ още преди 3 години декларира желанието си за космически полет. И сега той е на път да се случи…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg