Хилари Клинтън ще се бори за Белия дом догодина

0

Екс държавният секретар на Съединените американски щати и съпруга на бившия държавен глава Бил Клинтън Хилари Клинтън обяви официално, че ще се бори за мястото на Барак Обама в Белия дом през 2016 г. Информацията бе разпространена от съветника й Джон Подеста пред нейни поддържници и донори.

Дори в имейл до медиите Подеста заявява, че Хилари Клинтън влиза в кампанията за лидер на САЩ и ще организира своето стартово представяне през май.

Клинтън, която е представител на демократите, може би ще стане първата жена, която ще оглави управлението на Съединените щати, коментират световните медии.

„Бившата първа дама – съпругата на 42-рия американски държавен глава Бил Клинтън Хилари Клинтън ще вземе участие в предстоящите през ноември идната година президентски избори“,

цитира изявлението на нейния говорител и руската агенция ТАСС. Според информационния лидер в Москва това е 2-ри опит на 67-годишната Хилари Клинтън да застане начело на САЩ. Преди 7 години лично Барак Обама я изпревари, но този път мнението на всички международни анализатори сочи, че именно тя е безапелационният фаворит пред всички останали претенденти.

Хилари КлинтънМалко преди официалното изявление на съветника на Клинтън Джон Подеста опонентът на Хилари от републиканците Ранд Пол я засипа с вълна от критики. Основните негативи бяха към работата й като американски държавен секретар. Пол не пропусна да изтъкне действията й по време на атаката срещу дипломатическо укритие на САЩ в Бенгази преди три години.

Хилари Клинтън, Ренд Пол

Ранд Пол – кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ

И още от критиките на Ранд Пол – повдигнатите преди известно време въпросителни относно финансирането от трети държави на организацията с благотворителна цел, създадена от нея и Бил Клинтън. Пол подчерта дебело, че доста преди приемането на финансови средства от държави като Саудитска Арабия, която е критикувана основно заради дискриминацията върху жените, ще бъде доста трудно посланието на Хилари да се приеме като искрено.

Във връзка с констатацията на част от републиканците за грешни мерки във връзка със сигурноста след опитите за заплаха над консулството в либийския град Бенгази, Ранд Пол зададе въпроса:

„Ще може ли Хилари Клинтън да вдигне телефона си в 3.00 часа сутринта докато изпълнява функцията върховен главнокомандващ?“

Delo.bg припомня, че в казуса с Бенгази Хилари Клинтън обясни своето решение да държи изключително много на мисионери на горещи точки. Тя подчерта, че поради оскъдните данни не е станало никак ясно, че опасностите в Либия през 2012 година са били значително по-големи от предполагаемото.

Хилари Клинтън, Фондация Клинтън

От семейната Фондация „Клинтън“, която е популярна с акциите си за редуциране на лекарствените цени за болни от СПИН в развиващите се държави посочиха, че нейното сътрудничество с правителства на други държави е от водещо значение за подчертано хуманитарната дейност на фондацията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg