Пилотът Андреас Лубиц: Целият свят ще научи името ми!

0

Трагедията, разиграла се преди дни във Френските Алпи става все по-драматична, тъй като разкритията относно втория пилот Андреас Лубиц, са все по-шокиращи. Оказва се, че той не просто е разбил умишлено самолета, а е подготвял такъв акт от своя страна, като се е надявал, че по този начин ще се прочуе. Поне в тази посока водят твърденията на неговата бивша приятелка Мария.

Тя сподели в интервю за германски медии, че във времето когато са били заедно, Андреас Лубиц й казал, че ще дойде ден, в който целият свят ще научи неговото име. Младата жена, която работи като стюардеса, веднага се сетила за споделеното от него преди време, когато чула за станалата самолетна катастрофа. Думите, които й казал тогавашният й любим Лубиц били, че един ден ще направи нещо голямо, което ще промени цялата система, а в резултат на това целият свят щял да научи неговото име и дълго да го помни.

Андреас ЛубицСпоред бившата му приятелка Мария, причината да прибегне към такъв ужасяващ акт най-вероятно е, че Лубиц е разбрал, че няма да успее да сбъдне най-голямата си мечта – да бъде пилот и командир на екипаж на далечни полети в авиокомпания Луфтханза. Това, което той искал няма как да се случи, именно заради неговите здравословни проблеми, смята 26-годишната стюардеса. Тя обяснила също, че точно психическите му проблеми са причина за решението й двамата да се разделят. Младата жена признала, че той бил избухлив и често крещял, когато двамата спорели за нещо. Освен това, нощно време Лубиц много често се будел с викове, тъй като сънувал кошмари със самолетни катастрофи.

Разследването на трагедията, при която загинаха 150 души, вчера установи, че вторият пилот изобщо не е трябвало да лети в деня на катастрофата, а да бъде в болничен. Той обаче е скрил болничния лист, който му издали лекарите, а разследващите открили документа скъсан на парчета в дома му. При обиска са иззети и още документи, които подкрепят твърденията, че мъжът е имал заболяване и умело го е криел от работодателите си и колегите си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg