Бебе с родилен белег на челото – числото 12

0

Малко момченце смая всички в родилната зала в болница в Йоханесбург при раждането си. Ханру ван Никерк се появил на бял свят с изписана цифра 12 на малкото му чело. Двете числа били толкова добре изразени, че буквално озадачили акушерите.

Веднага родилният белег стана обект на шеги от зевзеци, според които малкият Ханру е трябвало да изчака поне още няколко часа преди да се роди, за да дойде на бял свят на деня, изписан на челото му. Момченцето обаче, проплакало на 11 ноември 2014 г.

бебе с 12 на челото

В началото родителите му не отдавали такова значение на 12-та като си мислели, че с времето ще се разсее и ще изчезне напълно. Според бабата на Ханру Катрин двете цифри ставали все по-отчетливи, вместо да избеляват. Лекарите успокоявали семейството, че белегът с броя на апостолите на лицето на младежа ще се скрие изцяло като поотрасне. Детето вече е на 1 г. 2 м., а двуцифреното число на личицето му става все по-изразително.

бебе с 12 на челотоДерматолозите припомнят, че при новородените изключително често има родилни петна и то с причудливи форми. Т.нар. хемангиоми са съдови доброкачествени образувания, които се заличават сами с времето. Хемангиомите възникват на различни места по тялото и имат лилав или тъмночервен цвят. Възможна е козметична операция, която докторите не препоръчват при малки деца заради упойката, но може да се ползват и кортикостероидни препарати, които да ускорят разсейването им.

На този етап родителите на Ханру ван Никерк не смятат да подлагат малкия сладур на интервенция или терапия с мазила. За семейство Ханру той е роден под щастлива звезда и Господ ще го закриля.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg