Пилотът Андреас Лубиц е бил лекуван за самоубийствени наклонности

0

27-годишният Андреас Лубиц, който пилотира катастрофиралия самолет на авиокомпания Germanwings /Джърмануингс/ е бил подложен на психотерапия за лечение на самоубийствени наклонности и то само преди няколко години.

Съобщението е на прокуратурата в немския град Дюселдорф, разпространено от Асошиейтед прес и ДПА. Лубиц, за който се предполага, че е насочил умишлено самолета във Френските Алпи, е бил на продължително лечение в близките няколко години. Преди изобщо да стане пилот му е била назначена психотерапия „с медицинска бележка за самоубийствени наклонности„.

В изявлението се посочва още, че след този период, а и в близките месеци той е имал нови консултации с лекари по различни поводи, но разрешените му отпуски по болест не са били с диагнозата агресия към трети лица или самоубийствени наклонности.

Прокуратурата съобщи, че предсмъртно писмо или насоки, които да доведат до извода за поемане на отговорност от страна на Лубиц, не са открити в дома му. Няма подобни самоубийствени бележки и в дома на неговите родители.

Все още властите подкрепят тезата, че именно Андреас Лубиц е разбил фаталния Airbus на немската нискотарифна авиокомпания. Пилотът е заключил командира на полета извън кабината и е блокирал възможността за достъп до нея, след което е преминал на ръчно управление и насочил самолета във фаталната посока.

Андреас ЛубицПрокуратурата на Дюселдорф припомня, че в деня на катастрофата – 24 март – Лубиц е трябвало да бъде в отпуск по болест, която лекарска препоръка той е пренебрегнал. Доказателство са намерените скъсани медицински документи в дома му в Дюселдорф – едно от местожителствата на Андреас Лубиц.

Немското издание „Bild am Sontag“ /Билд ам Зонтаг/ твърди, че в жилището му са намерени лекарства за маниакална депресия и много блистери приспивателни.

Въпреки изказаните множество предположения до сега, прокуратурата, към този момент не посочва конкретен мотив за действията на Лубиц, нито признаци за физическо заболяване, което да е имал към деня на катастрофата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg