Emirates: Задължително двама души в пилотската кабина по всяко време на полета

0

Лидерите сред авиокомпаниите в Персийския залив Etihad Airways /Етихад Еъруейс/ и Emirates /Емирейтс/ въвеждат като правило постоянното присъствие на минимум двама членове от екипажа в пилотската кабина по всяко време и при всеки полет под техен флаг.

Допълнителната мярка за сигурност се въвежда след авиокатастрофата със самолет на германския нискотарифен превозвач Germanwings /Джърмануингс/ над френските Алпи.

EmiratesГоворителят на ситуираната в Дубай авиокомпания Емирейтс съобщи днес, че ОАЕ въвеждат това условие незабавно. Въпреки, че такова правило в международната авиация няма, на борда на техните самолети присъствието на минимум двама членове от кабинния екепаж в пилотската кабина ще е задължително.

Говорител на авиокомпания Етихад Еъруейз, със седалище в Абу Даби, също потвърди въвеждането на строгата практика.

Катастрофата в Алпите, при която загинаха 144 пасажери и 6 души екипаж, предизвика международен отзвук. Check.BG съобщава, че правителството на Австралия също въвежда тези нови промени в правилата при полетите. Задължението за двама души в пилотската кабината по всяко време на полета отдавна се прилага в САЩ, допълва още онлайн порталът за резервация на самолетни билети.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg