Най-дългите самолетни полети в света

0

Пътуването със самолет за някои е приятно преживяване, а за други не чак толкова. Със сигурност обаче, полетът може да се превърне в досаден, когато е дълъг и в истинско предизвикателство за нервите, когато е много дълъг.

longest flights4Преди дни, от авиокомпанията Emirates обявиха, че през 2016 година ще пуснат най-дългия полет без прекачване в света. Този полет ще бъде по дестинацията Дубай – Панама и ще е с рекордната продължителност от 17 часа и 35 минути.

На практика, този ужасно дълъг полет ще измести досегашния рекордьор в тази категория – това е самолетния полет по дестинацията Форт Уърт/Далас – Сидни.

Винаги съм се чудила какво изпитват хората, на които се налага да прекарат повече от 15 часа на борда на самолет без прекъсване. Усещането сигурно е доста изнервящо и досадно, но пък от друга страна е най-бързият начин да преминеш едно толкова огромно разстояние. В света съществуват редица дълги полети, но най-дългите от тях надвишават 15 часа.

Най-дългите самолетни полети в светаСтатистическият портал Statista е направил списък с десетте най-отегчаващи и безкрайно дълги полети. Този списък се базира на продължителността на полета и на разстоянията между началната и крайната точка. Интересно е, че четири от тези най-дълги полети без прекачване в света, започват от Дубай.

Най-дългите самолетни полети в светаОсвен двата полета рекордьори, за които споменахме по-горе: Дубай – Панама и Форт Уърт/Далас – Сидни, на трето място в класацията се нарежда полетът от Лос Анжелис до Джида. Той отнема точно 16 часа и 55 минути, през което време се прелитат 13 409 км. След това е полетът от Йоханесбург до Атланта, който е с 15 минути по-кратък, но разстоянието между двете точки е по-дълго с близо 180 км. Петото място в тази класация е отредено на полета по дестинацията Дубай – Лос Анжелис, който е с продължителност 16 часа и 35 минути. Само с 5 минути по-къс е преходът със самолет от Абу Даби до Лос Анжелис.
Най-дългите самолетни полети в света

Останалите четири самолетни полета в класацията са: от Дубай до Хюстън с продължителност 16 часа и 20 минути; Форт Уърт/Далас – Хонконг със същата продължителност; Абу Даби – Сан Франциско и Дубай – Сан Франциско, които са с дължина съответно 16 часа и 15 минути и 15 часа и 50 минути. Ето и всички десет най-дълги полета в света без прекачване с тяхната продължителност и разстояние.Най-дългите самолетни полети в света

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg