Големите отсъстващи от Шампионска лига

0

В Шампионска лига почти винаги играят най-силните отбори в Европа, но понякога има и такива отбори, които притежават голяма класа, но са вън от турнира. Тази година ще има доста такива отбори, ето едни от най-значимите европейските състави, които нямат да вземат участие в най-комерсиалния турнир:

Борусия
1. Борусия Дортмунд – страшилището от Германия е роден участник в Шампионска лига, но този на футболистите от Дортмунд ще им се наложи да гледат турнира по телевизията. На феновете ще им липсва отличната игра на Борусия, бързите топки, контрите, които правят безпогрешно, но .. такъв е животът. Дано скоро отново видим жълто-черните в лигата.

Интер

2. Интер – носителят на купата с големите уши от сезон 2009-2010г. също ще пропусне тазгодиншата надпревара. Отборът на Робетро Манчини има какво да покаже в лигата, но ще се наложи на футболистите на Интер да изчакат поне още една кампания.

ливърпул

3. Ливърпул – един от най-големите отсъстващи е съставът на Ливърпул. Мърсисайдси са печелили трофея в едни от най-лудите финали. Всички си спомнят чудото в Истанбул и как Стивън Джерард вдигна купата накрая. За огромно наше съжаление тази година няма да наблюдаваме 18-кратния шампион на Англия.

Милан

4. Милан – 7 пъти трофеят е бил в ръцете на отбора от Милано. Едни от най-големите капитани, познати във футболната история, са вдигали купата на Шампионската лига с екипа на Милан. Тази година няма да наблюдаваме момчетата на Синиша Михайлович, което е тъжно. Пожелаваме бързо завръщане на Милан в групите на най-силния турнир!

Селтик

5. Селтик – макар и изгубил от блясъка си, отборът на Селтик винаги е взимал участие в Шампионската лига. Тази година те загубиха плейофа срещу отбора на Малмьо и се простиха с участие в груповата фаза. По този начин оставиха своята страна без представител в турнира. Футболистите на Рони Дейла ще могат да проследят турнира по телевизията. Дано догодина успеят да се класират в турнира.

Това е блясъкът на Шампионска лига – понякога големите отбори се разминават с турнира и позволяват на малките да мечтаят за своето парче от тортата. Предстои ни интерес сезон!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg