Мъж летя един час в колесник на самолет и оцеля

0
индонезиец оцеля след едночасов полет в колесника на самолет

Марио Стивън Амбарита

Лудостта на някои хора е наистина безгранична. И ако при някои тя е породена от авантюристичен дух, жаден за висок адреналин и силни емоции, то при други си е истинска лудост и безразсъдство. Примери за подобно поведение всеки един от нас може да даде. Следващият обаче, наистина е … труден за описване. Важното е, че лудата глава с вряща кръв, предприела едно от най-рискованите пътувания в света, все още е жива и здрава.

Става дума за млад индонезиец, който бил споходен от невероятната и щура мисъл да се скрие в колесника на самолет и така да пропътува разстоянието от остров Суматра до остров Ява. Такъв e бил маршрутът, по който самолетът изпълнявал своя полет. Индонезиецът не само, че успял да прелети това разстояние, скрит в колесник на самолет, а дори е оцелял по време на полета, който продължил един час. Според мнозина това е равносилно на чудо, тъй като мъжът бил при изключително тежки условия – изложен на ниски температури и липса на кислород.

индонезиец оцеля след едночасов полет в колесника на самолет на авиокомпания ГарудаЛудият «герой» в тази история се казва Марио Стивън Амбарита – на 21 години. Той бил открит в колесника на „Боинг 737“, собственост на индонезийската авиокомпания „Гаруда“, след кацането на самолета на международното летище в Джакарта. Младият мъж геройски издържал полета от Пеканбару в остров Суматра до остров Ява. След като самолетът кацнал на летището в Джакарта, Марио имал затруднения в ходенето, защото залитал, а освен това от ухото му течала кръв. Летищните власти обаче, са категорични, че той вече е добре.

Оцеляването на индонезиеца е истинско чудо, тъй като неговият живот е бил много сериозно застрашен поради две основни причини. Първата от тях е, че самолетът се е издигнал и е летял на височина от над 10 000 метра, където въздухът е силно разреден. Втората причина е, че температурите на тази височина са много ниски и са под нулата. По време на разпита в полицията, лудият приключенец признал, че всъщност повече от година се подготвял за този рискован полет. Той наблюдавал доста време летището в Суматра от където е излетял самолета. Мъжът обаче не е обяснил каква е причината да предприеме това приключение.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg