Мъж загина при срутване на хотел в „Слънчев ден“

0

строеж, загинал работник, Слънчев ден, хотел ВероникаЕдин е загинал, издирват се трима двама работници под руините на хотелска сграда в морския курорт „Слънчев ден“ над Варна. По разрушаването е работила частна строителна бригада от „Планекс Холдинг“, наела „Бултранспорт груп“ за подизпълнител. При събарянето на обекта е починал един от служителите на фирмата, а други трима са останали под руините. Тяхното издирване продължава.

Инцидентът е станал в късния следобед, малко след 17.30 часа на 8 април. Хотелът-убиец е „Вероника“. Старата сграда е на 11 етажа. Самото фатално срутване е станало ненадейно по време на разрушителните работи. На този етап не е ясно какво е състоянието на мъжете, които се издирват под руините.

Ясни са самоличностите на двама от тях – единият е 46-годишният Тодор Тодоров Димитров. Вторият е Борислав Асенов, на 39 години. На мястото на трагедията са техни близки.

Собственикът на комплекс „Слънчев ден“ Георги Гергов определи случилото се като трагедия и заяви, че е възложил обекта на варненска фирма „Планекс Холдинг“, която от своя страна е платила на подизпълнители „Бултранспорт груп“ за свършването на работата по разрушаването. По думите на бизнесмена Гергов високият 47-годишен хотелски комплекс „Вероника“ се събаря, за да бъде издигната на мястото му нова и модерна сграда.

Фирмата „Планекс холдинг“ има четвъртвековен опит в построяването на обекти не само у нас, но и извън страната.

С термокамери се търсят признаци на живот в момента в района на руините. Около час ще премине издирването по този начин. Ако не бъдат засечени признаци на живот, ще се премине към жива сила, т.е. хора ще търсят затрупаните работници. На мястото в момента са и близки на служителите на фирмата, работила по разрушаването на хотел „Вероника“ в „Слънчев ден“.

По неофициална информация става въпрос за трудова авария. На този етап не е ясно дали са били съблюдавани работните изисквания за разрушителни процедури и кой ще понесе вината за смъртта на работника.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg