Хищен лебед напада туристи (СНИМКИ)

0

Невинни жертви на лош лебед са всички туристи, които обикалят с лодки по река Кам в Кеймбридж. Там водната птица, която е представител на трето поколение лебеди съсипва почивката на нищо неподозиращите хора по течението на реката. Досадният и почти хищен лебед се нарича Асбейби, а местните се шегуват като перифразират максимата „Гледай бащата, пиши сина“ на „Какъвто дядото и бащата, такъв е внукът и синът му!“

Swan, лебед

Преди три години туристите и гребците по кеймбриджката река буквално вдигнаха ръце от неприличните набези на Мистър Асбо, дядото на настоящия пернат хулиган Асбейби. Възрастната птица Асбо, която някои сравняваха с терорист заради нетипичния за лебед чепат характер и непрекъснатите нападения срещу всеки човек на лодка в неговата територия, беше преместен на далечно място, което се пази в тайна. И въпреки че е на 90 километра от родното си място, генът е оставен като че ли завинаги и през 2014 г. терорът над невинни хора беше подновен от сина на Асбо. Асбой се превърна в подобрена наследствена версия на татко си Асбо и речният хулигански манталитет се възвърна с нова сила. Т.е. никога не си е тръгвал чисто генетично 🙂

Лебедът – син Асбой показваше всичко най-лошо, на което е способен точно в разгара на лятото. Той налиташе брутално на туристи и гребци по течението на река Кам. Досущ като своя родител хулиганът с бели пера атакуваше всяка приближила се до него лодка.

Подвизите на Асбо и Асбой – баща и син са нищо пред тоталния тормоз, който се налага върху хора от следващото поколение – Асбейби, съответно внук и син на лошите птици. Невръстният наследник на своите пернати роднини непрекъснато кълве или съска всеки дръзнал да се качи на плавателен съд в реката. Асбейби не спира да отмъква с клюн шишета с вода и сандвичи на ошашавените туристи.

При един от десетките нападения на лебеда Асбейби е хванал с клюна си дамска чанта, а в друг – е увил дългата си шия около шампанско. Местните са категорични:

„Наследникът на Мистър Асбо и синът му Асбой е доста по-зъл и от двамата свои предшественици взети заедно. Ако Асбейби продължава в същия хулигански дух, някой човек със сигурност ще бъде наранен доста сериозно“.

Свирепият като същински хищник Асбейби налита с клюна си и с агресивното си поведение далеч не само хора. Освен други птици, лебедът-терорист веднъж е нападнал цяла крава.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg