Лубиц е летял с делтапланер в района на инцидента

0

Лубиц е летял доста често с делтапланер в района, в който разби самолет с още 149 невинни хора на борда. Това е ставало преди години, когато Андреас е бил млад любител на екстремните въздушни атракции.

Ко-пилотът на трагичния полет 4U9525 на low cost превозвача Germanwings, който за френското обвинение преднамерено е разбил самолета, доста добре е познавал злополучния район на Френските Алпи. Новината съобщи пред френския телевизионен канал iTele участник в немски клуб за делтапланеристи. По този начин той добави нов и то доста озадачаващ нюанс към разследването на случая.

Андреас Лубиц

Лубиц е членувал в клупа по делтапланеризъм в родния си град Монтабаур и доста често е посещавал със своите родители района на Систерон като тийнейджър. Цялата фамилия е летувала на не повече от 50 километра от мястото на авиокатастрофата. Именно там младият Андреас е летял с делтапланер, категоричен е Франсис Кефер, който и до днес е член на клуба. По думите на Кефер семейство Лубиц често е отмаряло в района от 1996 г. до 2003 г.

Междувременно авиовластите в Германия обявиха, че са предали личното досие на втория пилот на обвинението, но категорично отказаха да оповестят публично дали в него има т.нар. забележка SIC, която отчита текущ медицински проблем, при който се изискват перманентни лекарски прегледи.

След като беше открита само обвивката, специалистите издирват все още вътрешността на втората „черна кутия“. Самописецът може да разкрие още важни за разследването данни от последните минути на фаталния полет.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg