Двата самолета на Елвис Пресли остават в имението „Грейсленд“

0

Двата лични самолета на Елвис Пресли остават постоянно в имението на знаменития певец „Грейсленд“ в Мемфис, Тенеси.

Новината съобщават Ротйерс и Франс прес, а феновете на звездата наистина могат да си отдъхнат.

Двата частни самолета на Елвис ПреслиДвете машини са изложени в имението на Елвис от 1984 година. Както по-рано и Check.bg съобщи, договорът за представянето им изтичаше в края на април 2015 г. и аукционната къща от Бевърли Хилс, Калифорния, ангажирана с продажбата им, обяви, че двата самолета на Елвис Пресли се продават на търг и предстои да бъдат преместени на друго място.

Лиса Мари Пресли съобщи пред медиите, че двата самолета остават в „Грейсленд“. Дъщерята на Елвис Пресли, която е и единствената му наследница не скри радостта си.

По-големият от двата самолета е кръстен именно на нея – „Лиса Мари“ /Lisa Marie/. Машината е с приблизителни размери до „Боинг 707“. Вторият самолет – „Хаунд дог 2“ /Hound Dog II/ – е предназначен предимно за бизнес полети.

Елвис Пресли почина на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст, а двата му самолета са въплащение на изключително екстравагантния му живот.

Елвис Пресли
2 години пред смъртта си, Пресли купува „Лиса Мари“ за 250 000 долара, а след това изразходва и цяло състояние, за да може машината да отговаря на вкуса му. Освен 29-те луксозни кресла и салон за релаксиране, самолетът разполага с конферентна зала и дори с баня, оборудвана с мивка със златен смесител. Още снимки на самолетите – тук!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg