Нова самолетна катастрофа с 25 ранени (видео)

0

Драматичните дни за авиацията продължават, след като стана ясно, че е станала нова самолетна катастрофа, при това отново с пътнически лайнер „Еърбъс“ А 320. Този път, за щастие злополуката се е разминала без жертви, но 25 души са получили наранявания и са настанени в болница за лечение и наблюдение.

Air Canada самолетна катастрофа

Машината на авиокомпания Air Canada е излязла от пистата при рязко и твърдо кацане в Халифакс. Самолетът е бил със 132 пътници и екипаж от 5 души. Полет АС624 е излетял от Торонто, но се наложило да каца при много лошо време на летището във Халифакс. Според предварителните съобщения се очаквало метеорологичните условия в района да не са добри и това се оправдало – в момента на кацането на пистата в Халифакс имало бура и обилен снеговалеж.

Най-вероятно заради лошото време, електроснабдяването на летището е спряло и то е временно затворено, като са отменени и няколко полета. Самолетът, който е претърпял инцидента, е изпълнявал редовен курс от Торонто за Халифакс. След твърдото кацане и излизането му от пистата, всички пътници са напуснали борда на самолета и са били изведени до терминала на летището.

Air Canada самолетна катастрофа

Самолетът „Еърбъс“ А 320 /Airbus A320/ е един от най-често използваните модели самолети както в Европа, така и в света. Поради тази причина и инцидентите с него не са рядкост. Последният от тях е тежък и ужасяващ. При него самолет от същия вид на компанията Germanwings, дъщерна нискобюджетна фирма на Луфтханза, падна във Френските Алпи. Загинаха 150 души, а основната версия, която до момента се потвърждава е, че вторият пилот е предизвикал катастрофата умишлено и планирано.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg