Земята след 100 милиона години (видео)

0

Вероятно си представяте нещо от сорта като движение на тектоничните плочи на Земята. Защото точно те са отговорни за всичките земетресения и другите природни бедствия, на които сме свидетели все по-често. Тектоничните движения са отговорни и за преместването на континентите. Така е, да, континентите постоянно се движат. Нещо, което ние не усещаме, понеже се случва твърде бавно, поне според скалата на продължителността на нашия живот и нашите усещания.

Earth 100 mln years1Суперконтинентът Пангеа е съществувал преди 200 милиона години, след което е започнал да се разделя, чак до момента, в който ние се намираме днес и познаваме съвременното географско разположение на континентите на планетата Земя.

И все пак днешната географска карта на Земята, съвсем не е последната такава. Континентите постоянно се движат и след няколко десетки милиона години нашата планета ще изглежда по съвсем различен начин, отколкото я познаваме сега.

Споделяме с Вас видео, в което ще видите развитието на континентите в миналото и какво ги (ни) очаква в следващите 100 милиона години. Видеото е създадено въз основа на научни изследвания и факти. Още повече, че учените очакват и образуването на нов суперконтинент Амазия!

А ето и какво очаква човечеството! Дано дотогава оцелее!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg