Заснеха океанско чудовище край Ангола (видео)

0

Вероятно болшинството от Вас не знаят, че съществува една религия, наречена Pastafarianizm, известна също като „Church of the Flying Monster Spaghetti”. Металният гевгир е емблемата на последователите и религията. Пастафарианите имат свои „заповеди”, а религията им е официално регистрирана и законна. Вярващите се кланят на чудовище, чиято физическа форма прилича на купа спагети, плуваща на дъното на океана. Доскоро се смяташе, че чудовището е само плод на нечии диви фантазии, но истината е съвсем различна! Защото се оказва, че чудовището е реално създание и дори са успели да го заснемат на видео. Мислите, че се шегувам ли?

Затова сега съвсем сериозно. Това необичайно творение бе проследено от екипа на BP Exploration (Angola) Limited and Sonangol, който работил на дълбочина от 1 352 метра под повърхността на океана по проекта the SERPENT Project към Националния океанографски център. Гмурканията били проведени в близост до бреговете на Ангола. Това е може би един от представителите на вида bathyphysa conifera, и по-конкретно спада към подвида siphonophora, но понеже досега никога не е бил официално документиран и регистриран, условно е наречен „Чудовището летящи спагети“ (Flying Monster Spaghetti). Удивителното създание ще видите на споделеното по-долу видео:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg