Валери Божинов хвана последния влак

0

Преди 10 години в Европа имаше няколко изгряващи млади таланти, на които целият свят предричаше великолепно бъдеще – Аймар, Меси, Роналдо, Рууни, Тевец, Робен и Валери Божинов! Да, точно така! Нашето бледо момче, което се състезаваше за Парма, бе смятано за най-добрия млад нападател в света по онова време. Голаджията излезе много рано в Европа, направи истински фурор в Италия, стигна дори до Ювентус. Имаше перфектните условия да се развие и да постигне много неща в кариерата си. За съжаление той си остана само един футболист, пълен с потенциал, който се състезава по отбори от средния елит.

Валери Божинов

Божинов получи невероятен шанс да се състезава в Англия. Бе привлечен в състава на Манчестър Сити, който по онова време стягаше отбор, с който да пробие в Европа. По едно и също време в Манчестър се озоваха Мартин Петров и Божинов. Престоят им не се запомни с нищо – бяха преследвани от контузии, получаваха малко игрови минути, когато бяха в добро физическо състояние… След това се появиха шейховете с големите пари и се оказа, че няма място за нашите момчета.

След неуспешния период в Англия Божинов се завърна в Парма. За двата сезона, които прекара на Апенините, той не успя да впечатли феновете и ръководството на отбора от Серия А.

Последва продажба в състава на Спортинг Лисабон, където Валери започна кариерата си ударно, но в един мач реши да се противопостави на решение на треньора и изпълни дузпа, която пропусна. След тази си проява Валери Божинов, който индиректно стана част от новия сезон на Big Brother, изгуби мястото си в Спортинг.

Нападателят скиташе из Серия Б, записа мачове за Тернана, Виченца, Лече и Верона. Отново разочарова с представянето си.

За кратко игра и за родния Левски, където отново не оправда очакванията.

Валери Божинов

В момента Валери е на 28 години, играе за състава на Партизан, а това е последният му шанс да покаже на всички, че не е приключил с големия футбол. Той започна ударното първенството – разписа се 4 пъти за същия брой мачове с екипа на Гробарите. Националният селекционер забеляза добрата игра на нападателя и изпрати повиквателна за предстоящата квалификация на България с Норвегия на 3 септември. Какво още предстои за Валери Божинов, само времето ще покаже!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg