За глобалното затопляне са виновни вегетарианците

0

Основните виновници за климатичните промени са… вегетарианците и хората, които спазват строги хранителни режими и популярни диети. Именно те са били посочени за отговорни за глобалното затопляне от страна на учени в щата Пенсилвания.

Основните виновници за климатичните промени са... вегетарианците, именно те са били посочени за отговорни за глобалното затоплянеСпециалистите от университета „Карнеги Мелън“ в Питсбърг твърдят, че доста от най-популярните и разпространените зеленчуци, сред които и марулята, се нуждаят от доста повече ресурси, за да произведат единица калория, сравнено с парче тлъсто месо, например. Именно това довежда до ръст на парниковите газове на нашата планета.

Изследователският екип на проф. Крис Хендриксън е убеден, че връзката между околната среда и човешкия хранителен режим е доста сложна. Примерно: редуцирането на теглото при хората в глобален мащаб се отразява доста добре върху личното им общо здравословно състояние. Спазваните диети и здравословното хранене влияят зле на заобикалящата ни среда при осигуряването на необходимата вегетарианска продукция.

Храненето с повече зеленчуци, риба и плодове е свързано и увеличение от повече от 1/3 на енергийните разходи и с 10 на сто скок в ползването на водните ресурси. Самите парникови газове също бележат повишение с 6%. До три пъти повече парникови газове в атмосферата води консумацията на зелена салата, сравнено с бекона!

Основните виновници за климатичните промени са... вегетарианците, именно те са били посочени за отговорни за глобалното затоплянеВ екологично отношение производството на пилешко и свинско месо е доста по-малко пагубно, отколкото производство на целина, патладжани и краставици, констатират още от екипа на проф. Хендриксън.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg