Литекс аут от „А“ група

0

Ловешкият тим беше изхвърлен от „А“ футболната ни група! Новината дойде от заседанието на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, обявена лично от председателят й Юрий Кучев.

Решението е взето заради самоволното изваждане на Литекс в края на първата част на двубоя срещу отбора на Левски. Комисията единодушно е взела решението. Ловчанлии ще отнесат и глоба от 20 000 лева заради същото провинение.

Литекс аут от "А" групаПрезидентът Трифон Попов олеква с 15 000 лева, защото той лично е поел цялата вина за изваждането на „оранжевите“ от терена. Според шефа на Дисципа Попов е доверил на членовете на комисията, че именно той е наредил на треньора Стойчо Стоев да извади момчетата от игра. По този начин футболистите на „Литекс“ няма да понесат наказание.

Седемдневен е срокът, в който може да се обжалва решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз пред Апелативната комисия.

Под въпрос остава и участието на Литекс в турнира за „Купата на България“. Спортно-техническата комисия на Българският футболен съюз ще умува по въпроса. На този етап не е ясно и какво ще стане с точковия актив на ловчанлии, събран до този момент в родния шампионат.

Тимът на Левски беше наказан с един мач на закрити врата и  затваряне на Сектор Б на Герена за две срещи.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg