Ядките намаляват риска от диабет тип 2 с 40%

0

Хапвате ли всеки ден по една шепа сурови ядки, ще редуцирате опасността от развитието на коварния диабет тип 2 с около 40 на сто. Това потвърдиха резултатите от щателно канадско изследване. Неговите автори от университета на Торонто са установили, че 30 грама ядки дневно са напълно достатъчни, за да намалее значително рискът от заболяването. При него може да се стигне до слепота, бъбречна недостатъчност и дори до ампутация на крайници.

хапването на ядки намалява риска от рак на простататаСуровите адки – макадамия, бадеми, орехи, шам-фъстък, кашу, лешници, осигуряват защита срещу диабет тип 2. Това се случва, тъй като вкусните ядки повишават нивата на „добрия“ холестерол и оказват противовъзпалителен ефект в целия организъм.

Проучването потвърждава резултатите от предишно изследване, публикувано в списание „Diabetes Care“. Според него ядките са полезни за регулиране на нивата на кръвната захар и липиди.

Ядките могат да се използват като хранително средство за контролиране на диабет тип 2, без да причиняват наддаване на тегло.

Благодарение на съдържанието на антиоксиданти, протеини и фибри ядките са възхвалявани като суперхрана, припомня „Diabetes Care“.

Друго мащабно проучване, направено наскоро показа, че една

шепа ядки дневно намалява опасността от рак – до 15 на сто, от сърдечносъдови заболявания – с близо 30% и от внезапна смърт – до 22 процента.

Същото количество е достатъчно, за да намалее наполовина и рискът от смърт, причинена от дихателни заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

орехови черупки, орехи, черупкиЯдките на орехите са полезни, но черупките лекуват

 

60 грама сурови орехи на ден лекуват неподозирани болести

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg