WalkCar – най-малкото превозно средство в света

0

С амбициите за най-малкото превозно средство в света Ви представяме конструирания в Япония WalkCar. Устройството поразително прилична на електронна везна, но на колела. И за разлика от неподвижните кантари, с които проверяваме теглото си, това чудо на техниката може да вози човек до 120 килограма!

WalkCar

Новото превозно средство ще се среща в търговската мрежа под марката WalkCar ще се продава на цена около 800 щатски долара. Максималната скорост на устройството на колела ще бъде 10 км/ч. За да се направи завой в движение е нужно просто водачът да наклони тялото си в желаната посока.

WalkCar в движениеПредимствата са много – размерът на WalkCar позволяват да бъде пренасян спокойно в средна по големина раница. Новата разработка е конструирана от алуминий и тежи между 2 и 3 килограма, в зависимост от модела. Предвижда се да има устройства, които могат да се ползват само на закрито, само на открито или комбинирани.

Когато „шофьорът“ се качи на малката платформа, тя автоматично задейства двигателя си и потегля в желаната посока. Революционната разработката е дело на 26-годишния изобретател Куниако Саито. Превозното средство, с размерите на лаптоп, всъщност се задвижва от мощна литиево-йонна батерия. Возилото вече се оприличава на скейтборд, а с него могат да бъдат изминати 12 километра само с едно зареждане.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg