Ролята на вторите деца в кралското семейство

0

Момиче е второто дете на херцозите Уилям и Катрин! Защо обаче, интересът към очакването на бебе №2  като че ли беше в пъти по-малък. Какви са причините за това? Едното вероятно обяснение е, че Кейт и Уилям вече са родители на малкия Джордж и в това, че вече са мама и татко на второ, няма нищо ново. Другата причина може би се крие във факта, че тронът в британското кралско семейство винаги наследява от най-голямото дете.

Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роля

За вторите деца дори има прозвището, че са своеобразна резерва, тъй като много рядко се случва да се възкачат на престола. Затова е съвсем разбираемо, че да бъдеш второто дете в кралското семейство означава да имаш по-малко отговорности, но съответно и по-малко привилегии. Докато първородните деца са наясно със своята съдба от самото си раждане, то за братята и сестрите им много често е трудно да намерят роля, която да е значима за обществото. Повечето се занимават предимно с благотворителност. Има обаче и изключения , като например Джордж Пети – дядото на кралица Елизабет. Той наследява престола през 1910 г., след като брат му умира от пневмония. Подобна съдба има и Джордж Шести. Той също е вторият син в семейството, но въпреки това се възкачва на трона, след като неговия по-голям брат абдикира от престола.

Вторият син на Чарлз и Даяна – Хари, се възприема от голяма част от обществото като по-палав, за разлика от по-големия си брат Уилям.  Самият принц Хари е признавал, че сред неговите прегрешения са пушенето на марихуана и употребата на алкохол в ученическите години. Освен това, в миналото му фигурират и такива прояви като сбиване с фотограф, обличане на нацистка униформа и голи снимки на парти, които поставиха в много неудобни ситуации кралското семейство. Въпреки по-бурните си тийнейджърски години, Хари все пак избра да прави кариера като военен и бе на служба в Афганистан. Най-вероятно с това ще се занимава и за в бъдеще.

Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роля

Вторият син на кралица Елизабет – Принц Андрю, може да се каже, че е обект на по-голямо внимание от страна на медиите, в сравнение със сестра му Ана и другия му брат Едуард. Той имаше успешна кариера във флота – беше пилот на хеликоптер и дори участва във войната за Фолклендските острови. Напоследък обаче, авторитетът му пострада заради неговата близост със скандални фигури, а така също и заради разточителния му живот и връзките му с манекенки и начинаещи актриси.

Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роля

Каква съдба очаква току що роденото момиченце на Уилям и Кейт, което според букмейкърите на Острова ще е момиче и ще носи името Алис, все още е твърде рано да се каже. Със сигурност обаче, то ще бъде в сянката на по-големия си брат принц Джордж. Остава утешението, че бебе №2 ще се превърне в модна икона. То ще бъде точно като майка си Катрин и своя по-голям брат, които предизвикват фурор с появата си и особено с тоалетите си.

Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роля

Факт е, че всяка дреха или аксесоар, които носи херцогинята на Кембридж Катрин или нейният син Джордж, се превръщат в моден хит и водят до голям търговски успех. Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роляБроени дни преди раждането на второто кралско бебе, освен да научат неговия пол и името му, хората бяха нетърпеливи и за още нещо –  по какъв начин ще бъдат облечени с майка му.

Докато чакаха голямото събитие, най-запалените почитатели на кралското семейство можеха да посетят сайта WhatKateWore.com (в превод – какво носи Кейт). На този сайт има снимки на херцогинята с различни тоалети, както и с препратки към интернет портали, където нейните тоалети могат да бъдат купени. Според създателите на този сайт, той е изключително успешен и има близо милион посещения на месец.

Вторите бебета в британското кралско семейство и тяхната роляПринц Джордж, макар и съвсем малък, също има свой сайт с неговите тоалети – WhatPrinceGeorgeWore.com. Сега, след раждането на второто бебе на семейството, името на сайтът ще бъде променено и той вече ще се нарича WhatKatesKidsWore.com.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg