Учени твърдят, че са открили хобитите

0

Учените искат да убедят света, че са открили съвсем нов вид. Това са много подобни на хората малки същества с големи крака, които сме свикнали да наричаме хобити. Изследователите смятат, че са открили мястото, което може да се нарече домът на хобитите.

Indonesia HobbitЦялата история започнала преди повече от десетилетие, когато учените открили в пещера на остров Флорес в Индонезия, малък череп. Някои от тях смятали, че това е човешки череп, който е деформиран от някакво заболяване, но други били убедени, че става дума за съвсем различен вид същества. И се оказва, че са били прави. Наскоро бе потвърдено от списание „New Scientist”, което информирало, че в пещерата Liang Bua е открито нещо невероятно.

Изследователи от Австралийския национален университет изследвали открития череп. Анализите им потвърждават, че това е било същество, кръвно свързано с Хомо сапиенс. Постановили, че това е бил човек с човешки череп с малформации. Нарекли представителя на новия вид, Хомо флоресиенсис. Интересното е, че другите скелети, открити на това място, се различават от стандартите на обикновените хора: Хомо флоресиенсис са имали значително по-големи ръце и крака. Археолозите твърдят, че са открили „Домът на хобитите”.

homo-floresiensis

Всички проведени от учените тестове са описани в списание „Journal of Human Evolution”. Разбира се, има и много скептици, които за нищо на света не искат да вярват в съществуването на новия вид. Но археолозите, които са направили откритието, разчитат на това скоро да намерят и други черепи с подобна структура, и тогава ще могат със сигурност да твърдят, че е съществувала цяла общност от хобити.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg