Удивително! Вижте как е изглеждал Иисус Христос

0

Антрополози, съдебни медици и графични дизайнери успели да реконструират външния вид на лицето на Иисус. Разчитали на следите от кръв върху Плащаницата от Торино. Представяме ви две визуализации на сина Божий – едната е на британски учени, а другата е разработка на графично студио Макбет. Вижте как е изглеждал Спасителят!

Британски антрополози, в сътрудничество с криминални експерти, са изготвили модел на лицето на Иисус.

Втората постигната визуализация на лицето на Спасителя е направена от ателието за графични разработки „Макбет“. Те за първи път разгледали внимателно следите от кръвта от лицето на Исус, които били запазени върху Торинската плащаница.

След разпятието Иисус Христос бил увит в Торинската плащаница, която била прилепнала за лицето му, затова разработчиците можели с точност да установят размерите на главата и разположението на устата, очите и носа.

В продължение на цяла година обработвали данните и графично нанасяли детайлите. В програмата била включена триизмерна обработка, коят пресъздавала главата на Иисус Христос. Постигнатият образ почти не се различава от образа на Исус, който знаем от иконите в църквите.

Рей Даунинг, ръководител на проучванията на графично студио „Макбет“, твърди, че използваната от тях техника в компютърната реконструкция е в състояние да предостави изображение, което досега е най-близо до истинския образ на Иисус, който е бил увит в Торинската плащаница.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg