Изчислиха колко часа контрол са нужни за децата

0

С минимум 6 часа внимание се укротяват тийнейджърите на седмица. Това показват данните от изследване на подрастващи от целия свят. Едно е ясно – никакво значение няма с колко часа на ден обгрижвате децата си, докато са малки, но станат ли в онази трудна възраст, трябва да се осигурява поне от един от родителите шестчасов контрол седмично, ако не искате да съжалявате някой ден, че не са влезли в правия път. родителски контрол над децата

Що се отнася за децата между 3 и 11 години времето с тях дава отражение и на оценките им в учебните часове, на емоционалното им състояние и на поведението им като цяло. За останалите от 12 до 17 години от особена важност е отделеното време от бащите и майките им.

родителски контрол над децата

При шестчасово време със семейството на седмица е установено, че лошото поведение в училище намалява драстично, както и неглижирането на вредни навици като дрога или алкохол, а за успеха в часовете – той расте значително.

родителски контрол над децатаСпециалисти от два университета – този в Торонто и Боулинг грийн в американския щат Охайо са направили анализ на дневници за времево разпределение на представителна национална извадка деца, с отделяното родителско внимание, когато децата им са били във възрастта от 3 до 11 години през 1997 г. и пет години по-късно, когато те са били в юношеския период от 12 до 17 г.

Изследователите не са правили разграничение между простото седене в една стая с децата и активно прекараното време с тях /някакво занимание или просто разговор/. При първата група деца /3-11/ от най-голямо значение е бил майчиният стрес. Жените, според учените, които се чувстват виновни, че не дават на децата си достатъчно внимание, могат да влошат ситуацията, тъй като тяхната тревожност рефлектира доста по-зле на невръстните деца, отколкото липсата на отделено време за общи активности.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg