Смайващият ефект на еко храната! (видео)

0

Знаем, че пестицидите вредят на околната среда, но всъщност не знаем колко дълготраен негативен ефект имат те върху човешкото тяло.

Шведският институт за изследване на околната среда проведе експеримент с петчленно семейство, което обикновено не се хранело с органична храна. За целите на изследването обаче, преминало само на такива продукти и то в продължение на две седмици.

bio foodЦелта на проучването била да се разбере какво се случва в тялото на човек, когато замени традиционно приеманата общоразпространена храна към само органична. Резултатът от експеримента бил смайващ! Оказало се, че приемът на органична храна е полезен както за хората, така и за околната среда, а консумирането на биологични храни може да намали нивото на пестицидите в организма. Когато семейството преминало само на биологични храни, натрупването и количествата на пестицидите в телата им силно намалели.

Изследователите от Независимия Шведски институт за изследване на околната среда, търсили такова семейство, което можело да се идентифицира с начина на живот и приема на храна, разпространени в повечето семейства. Фамилията, с която се свързали почти не консумирала био храна, но членовете й били заинтересувани да започнат да приемат основно такива продукти.Шведската компания Coop споделя, че предлага много продукти, които не са биологични, тъй като производството се определя от търсенето. Това обаче няма да е за дълго, тъй като от компанията имат собствена органична продуктова линия, която предлага голям избор на биологични продукти. В продуктовата гама под тяхната собствена марка Coop Änglamark, компанията дава основен избор на потребителите от над 2400 органични и екологично етикетирани продукти.

bio-food stampБио продуктите са по-скъпи в сравнение с не-биологичните продукти. Соор работят усилено, за да предложат конкурентни цени и да предоставят екологични алтернативи на колкото може повече хора. Веригата предлага на клиентите си редовна седмична оферта „Eко на седмицата“, чиято концепция е намаляване на цените средно с 30-50% от избрани продукти в различни категории.

Соор помагат на хората да получат повече информация, относно ползите от консумирането на органична храна, като направеното проучване и филмът са един от начините да се предизвика дискусия за предимствата на биологичните храни. От компанията продължават да работят върху по-нататъшното развитие на продуктовата гама с марката Coop Änglamark. Освен това пишат за плюсовете на еко продуктите в издаваното от тях списание Mer Smak, с което имат намерение още по-добре да информират хората относно богатия избор на екологично храни, които веригата предлага и консумирането на които ще подобри здравословното им състояние.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg