Ще откриваме болестта рак сами у дома!

0

Полски изследователи са патентовали устройство, което ще открива рак на гърдата в много ранен етап на развитие. Името на устройството е Braster Tester и ще се появи на пазара през втората половина на 2016 година.

Braster Tester е диагностичен инструмент, който съчетава функциите на ултразвук и мамография. Всяка жена, независимо от възрастта и структурата на гърдата, ще има възможността сама да извършва медицинските изследвания, без да напуска дома си.

Целта на тестера за лично и самостоятелно ползване е да улесни редовния самоконтрол на гърдите. Създателите гарантират, че машината не уврежда кожата, не произвежда или не използва вредни лъчения, и преди всичко е лесна за използване.

rak na gardata - braster testerДиагнозата ще бъде готова само за няколко минути!

За цялото самоизследване не са необходими повече от 10 минути. След свързването към инсталираното на таблет или смартфон приложение, Braster Tester ще даде указания на ползвателката му какво да прави стъпка по стъпка. Направените от устройството снимки ще бъдат изпратени в базата данни на медицински център. Там ще бъдат оценeни от специално разработена компютърна програма.

В случай, че компютърната програма открие смущаващи промени, то тя автоматично ще изпрати известие в обратна връзка към жената, в което тя ще получи препоръка за свързване със специалист. Ако нищо обезпокоително не бъде забелязано, след месец жената ще получи напомняне за необходимостта от извършване на следващия контролен преглед.

rak na gardata - braster tester1Ракът на гърдата изобщо не е за подценяване. Той е един от най-често срещаните видове рак. Всяка година биват диагностицирани хиляди жени, които са се разболели от коварната болест.

Според специалистите, единствено благодарение на редовните контролни прегледи развитието на болестта може да бъде предотвратено, а борбата с болестта може да бъде спечелена. Дали Braster Tester ще революционизира откриването и лечението на рака на гърдата? Времето ще покаже. Най-важното, а също и най-трудно, ще бъде жените да бъдат готови да се изследват поне по този начин.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg