Строят Плаващ град! Това ли е новият Ноев ковчег?

0

Този футуристичен плаващ град може да се превърне в перфектния дом за всички хора, които харесват да спят под открито небе. Това може да бъде и предпочитаното място, за хората, които предпочитат прекрасна гледка към морето, при това… в морето. Проектираният от френския архитект Жак Рожери плавателен съд може да послужи за основа на ултрамодерни круизни кораби или плаващи жилища в по-далечно бъдеще!

Със своя невиждан дизайн City of Meriens може да приюти до седем хиляди души като, забележете – няма да генерира какъвто и да е боклук, защото отпадъците ще се използват за добиване на възобновяема енергия.

City of Meriens, Плаващ град

Плаващият град се планира да бъде дълъг 900 м и широк 500 м, ще бъде задвижван от възобновяеми източници като вятър и слънце. Планирано е обитателите му да са учени и техни възпитаници, които ще ползват City of Meriens за обучение. Т.е. плаващият град ще бъде освен с каюти, но и с класни стаи, лаборатории, зони за развлечение и спорт.

Планира се университетският град да бъде реализиран с цел да бъде изучавано дъното на океани и морета и да се превърне в първата в света плаваща лаборатория. Подводната част на строящата се в момента футуристична плавателна машина ще достига 400 м дълбочина. Сумата за необичайния плаващ град и лабораторията към него ще струва на създателите си не по-малко от 50 милиона долара.

City of Meriens, Плаващ град

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg