Робот пияница и четка за зъби с видеоигри – новите джаджи, покорили света (видео)

0

Две джаджи предизвикаха интереса и любопитството ми. Споделям ги с Вас, за да продължа започнатата от началото на 2016 г. серия с горещи изобретения в полза роду! Първото е четка за зъби, която е свързана с видеоигри за смартфони. Джаджата беше демонстрирана на изложението в Лас Вегас за потребителска електроника. Неин създател е Томас Сервал. Стоматологът му казал в очите, че е лош баща, след като неговата 7-годишна щерка отказвала да мие зъбите си. Именно този неин отказ накарало таткото да включи на максимална степен цялата своя изобретателност.

С изобретената от него четка всички деца по света ще могат да участват във всевъзможни виртуални приключения. Проучване на high tech четката в зъболекарски кабинети с 50 деца показало, че малчуганите я ползват две минути и половина, а самите игри продължават 2 минути. Nice, а?

А в Южна Корея беше изобретен първият в света робот пияница. Основната цел на високотехнологичната джаджа е да прави компания на почитателите на огнената вода като им казва наздраве. Очаквано, името на робота е Дринки, но това, което го отличава от хората , че никога няма да го видите пиян, а това автоматично означава, че той никога няма да бъде връхлетян от свирепия махмурлук на сутринта.

робот компаньон за пиячи

Цялостната концепция и разработка е дело на Еунчан Пак,  дарил робота с изкуствен интелект, именно това му позволява да вдига тостове със собственика си. След като пресуши чашата си, бузите на роботчето се обагрят в червено, блгодарение на светодиод. Еунчан Пак бил вдъхновен да реализира своето изобретение, след като прекарал най-самотната Коледа в живота си. Именно след празниците той решил, че ще сътвори и ще подари на света т.нар. компаньон по чашка.

робот за самотни пиячи, алкохол

Роботът Дринки има безконечен афинитет към алкохола и носи много, твърди изобретателя му. То твърд, че питието ставало по-вкусно, когато се консумира в компанията на робота. Дринки изсипва високоградусовата напитка в отвор на лицето си. Изпитото количество се изтича в неговото тяло, което представлява еднолитров стъклен буркан.

Ако си падате по новите изобретения и забавни джаджи, вижте и тези:

Край на рушащите се пломби и развалените перални с тези изобретения,

10 изобретения, която улесняват живота Ви,

Дреха, с която глухите отново чуват (видео)

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg