Революционна инжекция ще бори коварния рак

0

Ракът е едно от най-коварните и разпространени заболявания в света, затова и стремежът на учените в глобален мащаб е да намерят универсално лекарство, с което да го лекуват. За съжаление до момента такова все още не е измислено, но пък опитите в тази посока са постоянни и може би скоро ще се увенчаят с успех.

Заявка да бъде едно революционно решение в борбата с това тежко заболяване, е специална инжекция, разработена наскоро. Тя съдържа вирус на херпеса и нейни автори са британски специалисти.

Революционна инжекция ще бори ракаВ основата на нейното действие е този вирус, който в случая се използва, за да унищожава туморите. Методът все още е в процес на изпитания, но до няколко месеца ще бъде предоставен на Националната здравна служба на Великобритания, където ще бъде на разположение за ползване.

Според експерти, тази инжекция има потенциал да се превърне в истинско чудо, тъй като със сигурност ще доведе до спасяването на много човешки животи. Лекарството е наречено Imglyc, и освен че ще бори различни тумори, то ще потиска и някои странични ефекти, които пациентите изпитват при противораковото си лечение по време на химиотерапия.

Революционна инжекция ще бори ракаМетодът е показал много добри резултати в лечението на един от най-смъртоносните форми на рак – меланома, който е вид рак на кожата. По време на тестовете, които са наистина мащабни и сериозни, резултатите са били наистина впечатляващи. При една четвърт от подложените на тестове пациенти, туморите са се свили в много голяма степен, а при една пета от всички тествани ефектът е бил траен. Той е създал имунна реакция с продължителност над 6 месеца.

Революционна инжекция ще бори ракаТози метод се е оказал дотолкова ефикасен, че е впечатлил сериозно учените, които го изпитват в момента и върху други типове рак. Сред тях са широко разпространените онкологични заболявания на гърдата, главата и дебелото черво.

Тайната на ефекта е в това, че след като бъде инжектирано лекарството, то избира много прецизно раковите клетки и атакува точно тях, без да засяга здравите. По този начин се стимулира и имунната система, за да се бори тя по-ефективно с болестта.

След успеха на изпитанията на лекарството срещу меланома, то мече е одобрено в САЩ, а съвсем скоро предстои да бъде разрешена употребата му и в Европа.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg