Природна аномалия – 12-годишни момичета се прeвръщат в момчета (видео)

0

Светът е разтърсен след филм на британската телевизия BBC2, в който се разказва за естествените физически трансформации, които претърпяват много от жителите в Доминикана – 12-годишни момичета се прeвръщат в момчета. Забележете, не става дума за операция, а за естествен процес!

В село Лас Салинас много от момичетата се превръщат в момчета по естествен начин като вторичните им полови белези претърпяват изменения – започва да им расте пенис, който с края на пубертета е изцяло оформен и напълно функциониращ. Женските полови черти, на свой ред, са изцяло изчезнали.

Dr. Michael Mosely

Dr. Michael Mosely

Необичайната история е описана подробно във филма Countdown to Life /Обратно броене към живот/. Автор на проекта е д-р Майкъл Мозли. Засегнато е вътреутробното развитие на човека като се обръща сериозно внимание на измененията, които може да претърпи ембрионът в утробата и как те се оказват от основно значение за неговия живот след раждане.

Джони

Джони

Главен герой на филма, излъчен на 21 септември, е Джони – 24-годишен жител на доминиканското село, който е наричан „Guevedoces“, което в буквален превод означава „пенис на 12“. Така местните хора наричали и всички подобни на него отначало момичета, които на 12 години се сдобивали с мъжки полов орган и се превръщали в… момчета.

Преди „да се появи“ Джони, името на главния герой било Фелисити. Малкото момиче ходело с червена пола, играело си с кукли. По разказа от първо лице разбираме, че наченки на трансформацията започнали да се проявяват още на 8 години. Проявлението било изцяло на психологическа основа. Игрите за момичета станали противни, започнало постепенно отчуждаване от женския пол.

На 12 години Фелисити усетила, че започва да й расте пенис. Детето станало по-яко и силно, но страдало от подигравките в училище. По разказа на Джони сега, става ясно, че вече като мъж се радва на пълноценен полов живот. В самото село с подобна трансформация са още десетки момчета, родили се първоначално като момичета.

Макар и редки, подобни „чудеса“ на природата са регистрирани и в Турция и Нова Гвинея. Лекарите ги обясняват с липсата на определен ензим. Всички новородени без този ензим момчета идват на бял свят с женски полови белези, но успоредно с това и семенници, а не яйчници.

Развитието на пениса става възможно едва през пубертета, когато започва усиленото производство на мъжки хормони. Впоследствие, вече мъже, тези хора се отличават от другите представители на мъжкия пол единствено по ниския ръст и по-слабото телесно окосмяване.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg