Правят от трева най-тънкия презерватив

0

Презервативите са досадни за поставяне, но пък необходими и дори понякога жизненоважни, особено при безразборни контакти. Вижте новата революционна технология за усъвършенстване на предпазните средства, а с това и предизвикването на по-голям интерес към мъжката контрацепция по целия свят!

най-тънкия презерватив

австралийската трева от рода Triodia

Австралийските учени отново са №1 по своите предложения за един по-добър живот на планетата. Специалисти от държавата-континент използват специфична бодлива трева, която вирее само в Австралия, за да разработят уникален и ултра тънък кондом. Предпазното средство се очаква да бъде дори по-фино от човешки косъм, а учените гарантират и за неговата здравина.

Продуктът за предпазване от нежелана бременност и венерически болести ще бъде направен и за да обори масовото схващане, че използването на кондоми разваля секса и удоволствието от него. В новата си разработка специалистите от университет в австралийски щат Куинсленд са ползвали наноцелулозно вещество като добавка към латексовата основа. Това вещество е извлек от австралийската трева Triodia. Извлекът подобрява качествата на материала, от който се произвеждат презервативите като го прави по-гъвкав, здрав и доста по-тънък. Наноцелулозата се получава, след като тревистото растение бъде фино смляно, обработено по химичен път, а след това влакната му бъдат разделени под високо налягане.

„Извлекът от Triodia или тревната наноцелулоза е като Свещен Граал за естествения каучук. Идеята ни е, с малко повече финес да изградим латексов презерватив, който ще е с около 30 на сто по-тънък от познатите на пазара до момента. В момента провеждаме изследвания, с които ще бъдат покрити всички индустриални стандарти преди да бъде пуснат в масово производство“,

казва професор Дарън Мартин от Университета в щата Куинсленд.

най-здравия презерватив

Първите тестове на революционната материя, изградена по новата spinifex-infused технология показват, че презервативите биха издържали на повече от 20% напрежение. Материята има над 40 на сто по-голяма разтегливост от тази на добре познатите и масово разпространени предпазни средства.

„Изследвания като това ще помогнат в борбата срещу ХИВ и СПИН и други глобални здравни проблеми“,

категоричен е ректорът на университета професор Питър Хой.

Откритието на австралийските учени се очаква да донесе световни печалби от продажбата на новите презервативи в размер на няколко милиарда долара.

И още по темата за контрацепцията:

Край на презервативите, минваме на спрей (видео)

Създадоха кондом, който имитира човешка кожа

Нов презерватив ще отделя и виагра

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg