Първият мъж с трансплантиран пенис чака дете

0

Чудеса се случват всякакви, част от тях необясними, други – потвърдени и научно доказани! Едно от тях е следното – след като в края на миналата година беше присаден пенис на 21-годишен мъж, чиято самоличност се пази в дълбока тайна, хирургът, извършил интервенцията заяви, че пациентът му и неговата приятелка очакват първото си дете!

Първият в света човек с трансплантиран полов член потвърдил пред д-р Ван дер Мерве, че гаджето му е в четвъртия месец. Това, според хирургът показва само едно – „трансплантът работи“.

трансплантация на пенис

„Нашата цел беше пациентът да може да уринира в изправено положение и да прави секс“,

заяви лекарят.

трансплантация на пенисСамата трансплантация беше извършена благополучно през месец декември 2014 г. в Кейптаун, ЮАР от специалисти от болницата Тигерберг и университета Стеленбош. Мъжът е бил „осакатен“ при обрязване на 18-годишна възраст. В онзи период той вече е водел активен полов живот.

Екипът, извършил сложната операция по присаждането на пенис ще оценява тепърва пълната успешност на интервенцията. Самите хирурзи са използвали методи, които са характерни при първите лицеви трансплантации, с които се свързват нервите и кръвоносните съдове.

В Южноафриканската република стотици млади мъже и момчета всяка година са осакатявани и дори умират заради традиционните в тази част на света церемонии по съзряване и ритуали по обрязване. След успешната трансплантация, извършена в ЮАР, се планира да бъдат направени още 9 подобни присаждания на пениси.

Случаят в ЮАР е първият успешен опит на присаждане на мъжки полов орган, подобен опит е бил правен преди това и в Китай, но в азиатската държава операцята се оказала неуспешна, тъй като чуждият пенис бил отхвърлен от реципиента.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg