Тропическа буря съкрати визитата на Папа Франциск във Филипините

0

С четири часа съкрати посещението си в Таклобан папа Франциск. Причината – силна тропическа буря. Главата на римокатолическата църква отслужи на летището в Таклобан, в централната част на Филипините литургия, въпреки лошото време. Светият отец се помоли за паметта на загиналите от тайфуна Хаян, както и за оцелелите. Те повече от една година след трагедията живеят в мизерия, предава агенция Франс прес.

Тропическа буря съкрати посещението на Папа Франциск във ФилипинитеСилният вятър и проливният дъжд не попречиха на хиляди вярващи да дойдат на летището, за да посрещнат високия гост. Лошото време беше предизвикано от наближаващата в района тропическа буря. Заено с трийсетина оцелели от стихията Хаян папа Франциск посети близка църква. Засилващият се вятър стана причина пилотите на самолета, с който лети отецът да настояват папата да съкрати своя престой и да отлети 4 часа по-рано от заложеното в програмата му.

Благодарение на предвидените тежки последствия от капитаните на самолета, с който лети главата на римокатолическата църква кацна невредим в столицата Манила.

Другият пътнически самолет, с който летяха представители на правителството, станали част от литургията на папа Франциск на летището в град Таклобан заседна в калта, след като при излитането си спука гума. При неприятния инцидент пострадали, за щастие няма, съобщи полицията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg