„Юношество“ – най-добър филм за 2014 г. според „Изборът на критиците”

0

Филмът „Юношество” на Ричард Линклейтър се сдоби с приза „Изборът на критиците” в раздела „най-добър филм“. Отличието за Ричард Линклейтър е двойно, тъй като той получи и статуетка за най-добър режисьор. Наградите се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят за радиото, телевизията и он лайн изданията. Broadcast Film Critics Association обединява 250 души от Канада и САЩ.

Лентата „Юношество” е една истинска и много искрена история за съзряването. Представлява уникален филмов експеримент – заснет е само за 39 дни, но в продължение на цели 12 години и то, забележете, с един и същи актьорски състав.

Най-добра актриса стана Джулиан Мур за нейното великолепното преобразяване в лентата "Все още Алис".Съвсем очаквано, най-добра актриса стана Джулиан Мур за нейното великолепното преобразяване в лентата „Все още Алис“. Най-добър актьор стана Майкъл Кийтън за „Бърдмен“. Призът „най-добър актьор в поддържаща роля“ отиде при Джей Кей Симънс за продукцията „Камшичен удар“. Дамският еквивалент на наградата взе Патриша Аркет за ролята си в „Юношество“.

Критиците определиха, че най-добрият актьорски екип е този на  „Бърдмен“. Лентата получи и наградата за оригинален сценарий на четиримата – Александър Динеларис, Алехандро Гонсалес Иняриту, Армандо Бо и Николас Джакобоне. Най-добра песен е „Glory“, саундтрак от филма „Селма“ на Джон Леджънд и на рапъра Комън.

"Интерстелар" e "Най-добра фантастика".Най-добра анимация е „LEGO: Филмът“, като най-добър екшън беше отличен „Пазители на галактиката“. В раздела „най-добра комедия“ приз грабна „Гранд хотел Будапеща“, а в този за научна фантастика – хорър – „Интерстелар“. За най-добър чуждоезичен филм бе отличен шведският „Турист“.

Broadcast Film Critics Association отличи с наградата „Гений“ американския режисьор, актьор и продуцент Рон Хауърд с наградата „Гений“ –  това е своеобразно признание за „безпрецедентното му майсторство в  киното“. Освен него, заслужено признание получи Кевин Костнър. Той беше отличен за цялостно творчество.

Наградите „Изборът на критиците”, които се раздават всяка година от 20 години насам бяха раздадени и този път в Лос Анжелис.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg