Връзката между закуската и високите резултати

0

Вероятно добре помните как Вашите майки и баби са Ви карали сутрин да закусвате, за да не тръгвате гладни на училище и обикновено са Ви приготвяли питателна закуска. Оказва се, че са били абсолютно прави. Закусването преди училище има значително въздействие върху добрите резултати в областта на науката.

zakuska-predi-uchilishteДиетолози от Великобритания публикували проучване, което доказва, че децата, които не забравят да закусят сутрин преди да отидат на училище, имат много по-високи резултати от тези, които не закусват.

По време на проучването, изследователите анализирали поведението и резултатите от обучението на 5 хиляди ученици на възраст от 9 до 11 години, които посещават британските основни училища. Изследователите обърнали особено внимание на хранителните предпочитания на децата, по-специално, дали закусват преди да отидат на училище и от какво се състои закуската им. След събирането на данните, изследователите проследили промените в напредъка на обучение на децата, за периода от 6-18 месеца.

zakuska-predi-uchilishte-chips

В изследването си, експертите са открили положителна връзка между яденето на закуска сутрин и напредъка в училище. Като цяло средните резултати, постигнати от учениците, които закусвали преди да излязат от дома си, са били два пъти по-високи в сравнение с резултатите на останалите ученици. Голямо внимание учените обърнали на качеството на храната сутрин, особено връзката между консумацията на храни с ниско качество като чипс и сладкиши и резултатите в науката. Освен това било доказано, че закуската на всеки пети ученик е богата на твърде много въглехидрати.

Резултатите от изследването са публикувани в списание Public Health Nutrition, а също така информация за него е публикувана на страницата на Cardiff University.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg