Уникално балетно турне от Москва у нас

0

Искате ли да се потопите в приказния свят на мечтите и красивата музика, на изяществото на танца и грацията? И то броени дни преди Коледа, времето, в което емоционалният заряд от предстоящето Рождество натежава в полза на доброто и любовта… Балетът е изкуството, пулсиращо нежно върху уморените ни от трагичности сетива.

Московския театър за класически балет, турне, БългарияБългарската публика ще има честта да се наслади на уникално по мащаб турне на Московския театър за класически балет, за първи път гостуващи у нас по покана на „ Жокер медиа”. Не само съвременни спектактли, но и истински шедьоври от класическата хореография ще бъдат част  от репертоара на прочутия театър. Балет от световна класа, под ръководството на народните артисти на Русия Наталия Касаткина и Владимир Василиев, превърнали Московския театър в своеобразна фабрика за таланти. Ценителите на балетното изкуство ще имат възможността да се насладят на спектактлите „Лешникотрошачката” и „Пепеляшка”, не само в София, но и в най-големите ни градове.

Московския театър за класически балет, турне, БългарияВ турнето ще вземе участие народният артист на Русия Георги Смилевски, който съвсем наскоро е приел отправената му покана. Самият Смилевски е известен вече у нас с изявите си на Международния балетен конкурс във Варна през 1996 г. и 1998 г., където печели награди. Носител е на наградата „Света София” за приноса си като руски културен деец. Всъщност изявеният и обичан от публиката балетист е роден в България. През далечната 1985 година е приет в Държавното хореографско училище, но съдбата е благосклонна към него и той заминава да учи в Москва. Веднага след завършването си Георги Смилевски става част от трупата на Болшой театър. През годините той се утвърждава като един изключителен талант, владеещ сцената с изящни движения и артистичност. По настоящем е първи солист и художествен ръководител на Московския музикален театър „К.С. Станиславски и Вл. Немирович-Данченко”. Участието на звезда от такава величина прави спектактлите още по-атрактивни за почитателите на балета.

Московския театър за класически балет, турне, България

Дати на турнето и градове: Варна – 7 декември, Русе – 8 декември, В.Търново – 9 декември, Пловдив – 11 декември „Лешникотрошачката”, Стара Загора – 15 декември, Операта „Пепеляшка”.

Софийските представления ще бъдат на 12 декември – „Лешникотрошачката” и 13 декември – „Пепеляшка” в зала 1 на НДК.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg