Нов изчезнал самолет над Индонезия

0

Самолет на авиокомпания „Trigana Air“ изчезна от радарите на наземния контрол. Пътническият лайнер е изпълнявал вътрешен полет над индонезийската източна провинция Папуа. На борда му са пътували 54-ма души, сред които 5-членен екипаж, 43 пасажери, пет бебета и деца. Информацията е на Националната агенция за спасяване и издирване на Индонезия, цитирана от Ройтерс.

„Просто изгубихме връзка със самолета“, заяви директорът на индонезийската летателна агенция Бамбанг Соелистьо. Изчезналият като дим самолет е излетял от летището „Сентани“ в столичния град на провинцията Папуа – Джаяпура и трябвало да кацне в южния индонезийски град Оксибил.

MH370 debris, изчезнал самолетПоредният случай на изчезнал самолет идва година и пет месеца след като от локаторите на наземния контрол изчезна и злополучният полет MH370 на Malaysia airlines, изпълняващ дестинацията Куала Лумпур – Пекин. Всички мероприятия по издирването на още отломки от летателния апарат край остров Реюнион приключват до края на деня, обявиха властите. Според тях, ако не бъдат намерени още предмети до края на 16 август, от понеделник ще бъде предприета следващата фаза, а именно „засилен надзор“.

След откритата част от крило на самолет Boeing 777 през юли, за която властите в Малайзия обявиха, че е от MH370, до този момент в морето не е открит нито един предмет, за който може да се каже, че принадлежи на въздушна машина. В петък транспортният министър на Малайзия заяви, че откритите на Малдивските острови отломки не са самолетни, ето защо не могат да се свържат по никакъв начин с мистериозното изчезване на полет MH370, за което откриха математическо обяснение. На този етап не е ясно дали откритите детайли са минали през щателна проверка и изследване от специалисти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg